Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanlığı, örgüt üyesi yaklaşık 400 ü aşkın genç ve örgüt başkanlarının katılımı ile bir kokteyli düzenledi. İlçe Merkezinde düzenlenen Kokteyle Ekonomi ve Enerji Bakanı,UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu,Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Milletvekili Turgay Avcı ve bazı belediye başkanları da katıldı.

Gecede bir konuşma yapan UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Sunat Atun,örgütleri ve özellikle gençleri uzun bir aradan sonra biraraya getirerek birlikteliği artırma adına bu organizasyonu düzenlediklerini ve bunun ilk adım olduğunu söyledi.

Atun,geçen süre içerisinde nasıl bir ekonomik tabloda devlet devraldıklarını anlattıklarını söyleyerek, mali yapısı çökmüş borçlar altında kalmış bir devleti 4 yılın sonunda bütçe açıklarını kontrol altına almış,yatırım bütçelerini her geçen yıl katlayarak artıran bir halde yaralarını sarmış bir devlet haline getirdiklerini söyledi.
Atun devletin yaralarının sarılmasıyla süreç içerisinde esnafa yönelik krediler,iş dünyasına yeni projeler ve yatırımlarla kötü olan bu tablonun düzeltilmesi için 4 yıl boyunca var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Güvensizlik önergesi nedeniyle muhalefeti eleştiren Atun : “Seçime bu kadar az bir süre kala ülkenin hükümet arayışları içerisine sokulması sorumlu muhalefet anlayışına uymamaktadır.UBP içerisinde olmayacağı hiç bir hükümetin bu 2 aylık süreçte verebilecek hiç bir şeyi olamayacaktır.” dedi.

Seçim yasaklarının olduğu ve devletin bir çok mükellefiyetlerini yerine getirmesi gerektiği, kuraklık ve doğrudan gelir desteği gibi ödemelerin yapılması gereken bir ortamda devletin hükümetsiz bırıkaldığını ifade eden Atun bu durumu eleştirdi.
Sunat Atun, kararlı bir şekilde yürüyen ekonomik program ortaya konulduğunu ve ülkenin ekonomik yapılanmasının sağlam temellerle devam ettiği bir noktada ara verilip bu kadar kısa bir sürede hangi hükümetin program ortaya koyabileceğini sordu.

KKTC’nin kendi bilgi ve birikimi, insanlarının katkısıyla ortaya bir program çıktığını ve bu programı o günlerde eleştirip “Biz bu programı uygulamayız” diyen muhalefeti eleştiren Atun: “Bunu meydanlarda sorumsuzca nutuk atanlar bilemezler.KKTC’yi ve gençleri teminat altına almak sorumluluk ister.Bu sorumluluğu UBP bilir” dedi.
Seçimlerin normal zamanda yapılmış ve hükümetlerinin devam etmiş olması durumunda tüm geçiçilerin de kadrolanmasını içeren torba kadro yasa tasarısının hazirlandığını ifade eden Atun: “Maalesef bu projlerimiz yarım kalmıştır. Ama Allahın izniyle, sizlerin vereceği destek ile yeniden geleceğimiz iktidarda bu projlerimizi gerçekleştirme olanağı bulacağız” dedi.

KKTC'nin Artık varolma kaygısı taşımadığını, devletimizin kurumlarıyla, yatırımlarıyla daha da ilerleyeceğini, Cumhuriyetin görüşme masasında son derece güçlü bir şekilde temsil edildiğini vurgulayan Atun: “Anavatanımızın desteği ve güveni sonsuzdur. Bu birliketliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” İfadelerini kullandı.
Konuşmasında önceki İlçe Başkanlığı yönetimini de eleştiren Atun,uzun bir süreden beri bölge milletvekilleri olarak İlçe Başkanlığının toplantı yapmasını beklediklerini ama bunun gerçekleşmediğini ve bazı köy gezilerinden de haberdar edilmediklerini söyledi.

Atun: “Gazimağusa İlçesi partilisi ile kucaklaşmaya artık başlamıştır. UBP, UBP’lilerindir. UBP, ayrım gözetmeksizin kendini bu partiye ait hisseden,bu partide harcı olanların yani sizlerindir. Dolayısıyle ilçemiz tüm partililerimize açıktır” dedi

Bakan Atun, UBP’nin kendisini iktidara getiren partililerle her zaman bağının çok yüksek düzeyde olması gerektiği düşüncesinde olduklarını belirterek bunun UBP adına gerek mecliste gerek yerel yönetimlerde görev yapan herkesin en temel görevi olduğunu ifade etti. Bu amaçla biraraya gelmeyi çok özlediklerini ve bu amaçla düzenledikleri buluşmaların devam edeceğini söyleyen Atun, partililere desteklerden dolayı teşekkür etti.
Atun konuşmasını şöyle tamamladı:
“Dört yıldır yeniden devleti yapılandırmaya çalıştık. Bugüne kadar yapılmamış yatırımları yaptık. Yarım kalan bütün icraatlarımızı 28 Temmuz’da tekrar iktidara taşınarak devam ettireceğiz. Birarada durduğumuz ve partimize sahip çıktığımız sürece UBP nin önünde kimse duramayacaktır.Hiç kimse UBP’den daha büyük değildir.Büyük olan UBP’di,seçmenidir,partilileridir,gençleridir,kadınlarıdır örgütleridir”.

HASİPOĞLU: “DAHA GÜR OLARAK GELECEĞİZ”

Gecede bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da UBP’linin seçim sandığını görünce coştuğunu vurgulayarak : “Büyük olan halktır.UBP hep yaşayacak. Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan önce bayrağı alan arkadaşlar bunu yapmadı. Büyük bir ihanetin içerisine girerek hükümeti düşürdü. Projlerimiz yarım kaldı. Ama hiç merak etmesinler. Daha gür olarak geleceğiz” dedi.

SANER: “İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de konuşmasında dört yıl önce partililerinden aldıkları güçle iktdidara geldiklerini belirterek bu süreçte bir çok ilklere imza attıklarını söyledi. Saner:” Yeniden ilklere imzalar atmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayınız ki;bizleri iktidara sizler getirir ve yalnız sizler götürürsünüz” dedi.

AVCI: “28 TEMMUZ’DA DAHA GÜÇLÜ BİR KADRO İLE GELECEĞİZ”

UBP Gazimağusa Milletvekili Turgay Avcı da gecede yaptığı konuşmada UBP yi tekrar iktidara taşımak amacıyla burda olduklarını vurgulayarak : “UBP’den tozlar gider ama kayalar geride kalır. Kimsenin kuşkusu olmasın.28 Temmuz seçimlerinde çok daha büyük bir kadro ile çıkılacak. UBP nin kan kaybedeceği temennisinde bulunanlar hayal kırıklığı yaşayacak” dedi.


ADEMGİL: “UBP’DEN AYRILANLAR HAYIR YÜZÜ GÖRMEZ”
Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil gecedeki konuşmasında tabanın her zaman güçlü,tavanın ise her zaman çatırdağını belirterek: “UBP den ayrılanlar hiç bir zaman hayır yüzü görmez. Bundan sonra seçeceğimiz arkadaşları çok iyi seçmemiz lazım. Gerçekten UBP li olan kişiler yer almalı.” dedi.

EDİP: “UBP’LİLERİN COŞKUSU 28 TEMMUZ’UN SONUCUNUN KANITI”

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de konuşmasında partililere teşekkür ederek “Bugün UBP lilerin gözlerindeki coşku ile 28 Temmuz akşamı ne çıkacağı belli olmuştur.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim