Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın (DAÜ BİR-SEN) 2’inci Olağanüstü Genel Kurulu yarın yapılacak.

DAÜ BİR-SEN’den yapılan yazılı açıklamaya göre DAÜ Kampüsü’ndeki sendika lokalinde yapılacak genel kurul saat 12.00’de başlayacak.

Olağanüstü Genel Kurulu’nda yarın tek gündem sendika yetkili kurullarının yeniden belirlenmesi olarak belirlendi.

Açıklamaya göre, aralık sonunda yapılan 4’üncü Olağan Genel Kurul’da kabul edilen tüzük değişiklikleri 5 Şubat 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğinden, sendika yetkili kurullarının yeni tüzüğe göre yeniden oluşturulması gerekiyor.

Sendikanın yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının yeniden belirlenmesiyle yeni tüzük hayata geçmiş olacak.

KADIN EŞ BAŞKAN DÖNEMİ

DAÜ BİR-SEN’in yürürlüğe giren yeni tüzüğü iki değişiklik içeriyor. Bunlardan ilki, sendika üyelerini bir kadın ve bir erkekten oluşan iki “eş başkan”ın temsil etmesiyle ilgili.

Açıklamaya göre, üyelerinin yarıya yakını kadın olan sendika, böylelikle “erkek egemen toplumsal düzenle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması” konusunda somut ve kalıcı bir adım atmayı hedefliyor.

HOMOFOBİYE KARŞI MÜCADELE

Tüzükteki diğer değişiklik de ayrımcılık ve homofobiye karşı mücadeleyle ilgili.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, bu konuda benimsenen yeni tüzük maddesi, her türlü ayrımcılıkla mücadeleyi sendikanın amaçları arasına alırken, karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta LGBT bireylerin yanında yer alacağını da ilan ediyor. 
Editör: TE Bilisim