Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği “Küresel Gelişmeler Işığı Altında Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomisi ve Sermaye Piyasaları” konulu panel yarın Girne Merit Otel’de yapılacak.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük’ün de katılacağı panel, Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Merit Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar'ın saat 09.30’da yapacağı açılış konuşmasıyla Merit Crystal Cove Hotel Kongre Merkezi’nde başlayacak. Daha sonra protokol konuşmaları yer alacak.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, panelde ülke ekonomisinin daha planlı ve geleceğe daha sağlam bir yapıyla ilerlemesinin amaçlandığını söyledi.

Tatar, “Türkiye ve ülkemizin saygın kişilerinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz panelin KKTC ekonomisine ışık tutacağına inanıyoruz. Konuya vakıf ve panele ilgi duyanları aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

“PANEL PROGRAMI”

Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan ve TC Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr.Vahdettin Ertaş, “30’uncu yılına girerken KKTC ekonomisi ve 2024-40’ıncı yıl için beklentiler” konularında sunum yapacak. “Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları” konusunda ise Türkiye’nin Merkezi Saklama Kuruluşu- Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Doç. Dr.Yakup Ergincan sunum gerçekleştirecek.

“Türkiye ve Sermaye Piyasaları” başlıklı ilk panelin ardından öğle yemeği sonrası “Küresel Yeniden Yapılanmada Türkiye ve KKTC’nin Sinerji Odakları” konu başlıklı panele geçilecek.

Panelin bu bölümünde Net Holding A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk ile KKTC Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez; İktisadı Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu konuşmacılar arasında olacak.

Panel, saat 18.30’da Maliye Bakanı Tatar’ın yapacağı kapanış konuşmasıyla tamamlanacak. 
Editör: TE Bilisim