Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), devlette çalışan işçilerin kıdem tazminatı haklarının kaldırılmaması için başlattıkları mücadeleye Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) destek verdiğini açıkladı.

Kamu-İş’ten yapılan açıklamaya göre, Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay sendikaya desteğini, yolladığı yazılı metinle dile getirdi.

Atalay Kamu-İş’e gönderdiği destek mesajında, KKTC hükümetinin “işçilerin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırma girişimini”, özgür toplu pazarlık düzenine vurulmak istenen ağır bir darbe olarak niteledi ve kınadı.

Atalay, hükümet ile sendikalar arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde hükümetin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya yönelik bir çaba içinde olmasını kaygı ve üzüntüyle izlediklerini kaydetti.

KKTC’de kıdem tazminatı hakkının, Türkiye’de olduğu gibi yasalarla düzenlendiğine işaret eden Atalay, bu hakkın yıllar içinde işçilerin talepleri ve mücadeleleriyle kazanılan bir hak olduğuna vurgu yaptı.

Atalay, ekonomik sorunlar bahane edilerek bundan sonra işe girecekler için bu hakkın ortadan kaldırılmasına çalışmanın, işçi hak ve özgürlüklerine vurulmak istenen ağır bir darbe olacağını savundu.

Ergün Atalay, Türk-İş’in, üyeleri Hür-İş Federasyonu ve hükümetle toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten Kamu-İş’in bu uygulamayı engellemek için başlattığı haklı ve meşru mücadelesini desteklediklerini belirtti.

Atalay, hükümete de, işçilerin kıdem tazminatlarını kaldırma girişiminden vazgeçmeye çağırdı.

Editör: TE Bilisim