TÜRK-BİR Başkanı Güven Arıklı ve asbaşkan Tayfun Aydınlı’nın gerçekleştirdikleri Üsküp ziyaretinde, Ufuk Derneği ile işbirliği protokolü imzalandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Ufuk Derneği Başkanı Elvin Hasan ve TÜRK-BİR Başkanı Güven Arıklı arasında imzalanan protokol, iki ülke arasında karşılıklı eğitim, kültür, sosyal etkinliklerle iki ülke gençliğinin birbirlerini daha iyi tanıması, yapılacak olan panel, sempozyum gibi etkinliklerle tarihsel sürecin daha iyi tanınması, milli günlerin iki ülkede karşılıklı kutlanması konusunda işbirliği yapılmasını öngörüyor. Protokolün imza töreninde TÜRK-BİR Asbaşkanı Tayfun Aydınlı, Üsküp Milletvekili Enes İbrahim ve Ufuk Derneği yöneticileri de hazır bulundu.

TÜRK-BİR, Üsküp’te ayrıca Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Adnan Kahil, parti genel sekreteri ve Üsküp Milletvekili Enes İbrahim, Liberal Demokrat Parti Milletvekili Goran Milevski ve parti üst düzey yetkilileri ile de toplantı gerçekleştirdi. “Hükümeti kurma görevi alan parti yetkilileri ile hükümetin nasıl ve kimlerle oluşacağı” konularını değerlendiren heyet, Kıbrıs müzakerelerindeki son durumu da konuşarak, yaşanılan süreci karşılıklı istişare etti.

TÜRK-BİR heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği’ni de ziyaret ederek, 1. Müsteşar Hüseyin Emrah Kurt ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede konuşan TÜRK-BİR Başkanı Arıklı, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin Türk Dünyası için önemli olduğunu, güçlü Türkiye’nin varlığı ile Türk Dünyası’nın da güçlü olduğunu” kaydetti.

Ziyarette Ufuk Dermeği Başkanı Elvin Hasan da hazır bulundu.
Temasları sırasında Makedonya devlet radyo ve televizyon kanalında canlı yayına da katılan Arıklı, şöyle dedi:

“Türk Dünyası, güçlü Anavatan Türkiye ile kendini her zaman güvende hissetmektedir. Birlik ve beraberliğin oluşmasında Türkiye’nin önemli rol üstlendiği de kaçınılmaz bir gerçektir. Bu doğrultudadır ki Türk Birliği Dayanışma Derneği’nin 16 Ekim’de düzenlediği ‘Türk Dünyası Gençlik Formu’na Türkiye’nin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin sahip çıkması bizim için çok önemlidir.”

Editör: TE Bilisim