Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde hizmet veren Le Chateau Lambousa Otel KKTC Turizm ve Otelcilik Sektörüne kısa bir sürede yeni bir soluk getirmeyi başardı.

Proje koordinatörlüğü; GAÜ Başkanlık Ofisi ve GAÜ Turizm Fakültesi ile birlikte yürütülen Le Chateau Lambousa Otel , kapılarını açtığı 14 Haziran tarihinden itbaren misafirlerine sunduğu “dingin , huzur dolu bir ortamda hizmetin krallığında kendinizi kraliçe ve kral gibi hissedin “ sloganı ile hem yerli halkı hem de yabancı misafirlerin mutlaka gezilip gorülmesi ve kalınılması gereken çok özel bir yer olarak turizm sektöründeki yerini almayı başardı.
Bayram doluluğunu 98 % olarak geçirdiklerini belirten GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yerli halkın ve KKTC de yaşamını sürdüren yabancı kişilerin , tesisin dingin ve huzur dolu ortamından çok etkilendiklerini belirtti. Yaptıkları yatırımın , bölge otel ve esnafına ayrıca Lapta halkına da büyük bir kazanım getirdiğini bildiren Akpınar, çok yakında Le Chateau Lambousa Otelin kültür ve alterntif turizm modelleri içerisinde farklı türde yer alan kurum ve kişilere kapılarını büyük süprizler ile açacağını belirtti.

Gün geçtikçe, yapılan yatırımın KKTC de daha fazla anlaşılır ve sahiplenileceğini bildiren AKPINAR “ otelin hem turizm eğitimine hem de sektörün kendisine eleman yetiştiren en önemli merkezlerden biri olacağını ifade etti.
Özellikle sektörü oluşturan paydalardan Sivil toplum örgütleri ,ve tur operatörleri ile farklı bir yaklaşım ile KKTC deki Sektörel algının değişmesi için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Akpınar” Esas olarak, güzel ülkemizi hak ettiği prestijli konumuna tekrardan getirmek için çok çalıştıklarını ve KKTC deki Turizm sektörünün yalnızca Casino sektöründen oluşmadığını göstermek için çalışacaklarını ifade etti. Otele gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ve toplamda 240 yatak olan Le Chateau Lambousa Otelin , Eylül ayı itibarı ile , bünyesine kazandırılacak olan yeni bir tesis ilavesi ile 100 yatak daha artarak 340 yatağı bulacağını ve toplamda 26 Dönum Türk arazisi üzerine kurulacak olan, spor turizminden , kongre turizmine kadar farklı amaçlara hitap edebilecek esnek bir bir yatırıma dönüşeceği müjesini verdi. Yeni yılda , bu yatırımın tüm Lapta olteller bölgesi ve civar Köylerinde mevcut olan personel sayısına ek olarak, 20 kişilik bir istihdamın daha öngrüldüğü ve özellikle SPA Fitness , Kapalı havuz projelerinin tamamlanması ile toplamda tesisin 4 havuza kavuşacağını bildirdi.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Le Chateau Lambousa Otel Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. İsmet Esenyel , “ Yaklaşık 2 aylık açılış sonrası süreçte misafirlerimizden aldığımız pozitif yorumlar , bizlerin ekip olarak doğru işler yaptığımzı göstermektedir dedi.”

Sektöre kazandırlan ve yapılan yatırım ile birlikte Kıbristaki Turizm Otelcilik Eğitimine ve Kuzey Kıbrıs Turizm Sektörüne yeni bir soluk getireceklerine inandıklarını belirten Esenyel” çok yakında Turizm Otelcilik Eğitimde Yurt Dışında bile bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirtti. GAÜ Turizm ve Konaklama Fakültesini tercih eden öğrencilerin bu yıl zirve yaptığını ve potansiyel öğrencilerin okurken direk iş ve pratik yapma imkanı bulacaklarını bildiren Esenyel, 5 Yıldızlı Uygulama oteli olan Dünyada ilk 25 üniversite içerisnde olmanın ayrıcalıklı mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özellikle Isviçre , Frasnsa, Amerika ve Uzakdoğuda yaygın olan ve işletilen Turizm Fakültelerine Bağlı 5 yıldızlı tesislerin çok nadir olarak Sektörle iç içe çalıştırıldığını ifade eden Esenyel, Isviçredeki Ecole Hotelier de Lausanne , Fransiz Paul Bocuse , University Of Hawaii, UCLA (University College of Los Angeles ) gibi okullar arasına girmenin huzuru ile yeni yila gireceklerini bildirdi. Bu yıl yeni kayıt yaptıracak öğrencilerine , çok yeni bir müfredat ve KKTC de daha önce uyglanmayan farklı bir otelcilik eğitim modeli geliştirdiklerini belirten Esenyel, bu açılımın Otelcilik eğitiminde dünyanın en iyi modellerinden olan İsviçre Otelcilik Eğitimini , Amerikan Sistemi ile bütünleştireceklerini bildirdi. Yeni açılan otelin farklı departmanlarında özellikle Mutfaklar ve NorthShield Pubda Yiyecek ve İçecek uygulamalı Eğitiminde farklı bir eğitim ve uygulama içerisnde olacklarını ve profesyonel kadroların yönetimi ile Önbüro, Rezervasyon Pazarlama Departmanlarında öğrencilerin bu sektörde en başarılı kişiler olacağını bildirdi.

Misafir memnuniyeti ile ilgili sürekli farklı arayışlar ve aksiyonlar içerisnde olduklarını bildiren Esenyel, Yapılan yatırıma tüm Kıbrıs Halkının sahip çıkması gerektiğini ancak o zaman oluşturulacak olan Repeat misafirin tam anlamı ile başarıyı yakalayacağını bildiridi.
 
Editör: TE Bilisim