Türkiye’nin Kıbrıs Politikaları neticesinde AKP tarafından işbirlikçi siyasilerimize gökten zembil içinde vahiy olarak gönderilen Göç Yasası, ilahi bir tabu havasında, harfine dokunmadan hükümet tarafından korunmakta ve hala varlığımızı tehdit etmektedir.

 

Bu tehditi ortadan kaldırmak ve ‘Göç Yasası’na dikkat çekmek amacı ile KTÖS ve KTOEÖS olarak ile 16 Nisan gecesi saat 21:00’deBRT'de programı olan adayları kapıda pankartlarımızla karşıladık ve bundan sonraki sürecin kolay olmayacağını hatırlattık.

 

Sn. Eroğlu ve Sn. Ulaş eylemcilerin yanına gelmeye cesaret etmedi. Diğer adaylar arabalarından inip, basın ve bizlerin önünde yasaya karşı olduklarını deklare ettiler. Sn. Akıncı ülkede çalışanlar arasında iki farklı eşitsizlik olduğunu, bunlardan birincisi kamu ve özel sektör arasındaki sendikalaşma hakkı, diğerininde göç yasası olduğunu belirtti ve göreve gelmesi halinde yasanın kaldırılması için girişim yapacağını söyledi. Sn.Özersay yasanın eşitsizlik yarattığını, yasanın kaldırılması gerektiğini, bu konuda sendikalara mektup verdiğini ve bu konuyu programda tekrar dile getireceğini vurguladı. Sn. Siber haklı olduğumuzu, Sn. Başbakan'ın kendisine güzel haberler verdiğini söyledi. Sn. Onurer yasanın varlığımızı tehdit ettiğini ve kaldırılması gerektiğini belirtti ve bu konudaki görüşlerini programda da dile getireceğini söyledi. Sn. Kırdağseçilirse bu yasayı kaldıracağını söyledi. Yaptığımız takip sonucu adayların televizyon ekranında da benzer konuşmalar yaptığını gözlemledik. Adaylara ve hükümete tekrar hatırlatırız ki, bizler Göç Yasası konusunda artık söz değil, iş istiyoruz.

 

Haklı eylemimizde, sosyal medyadaki ‘Sn.Özersaysempatizanları’ tarafından iddia edildiği gibi 'yuhalama' spekülasyonu gerçekleşmemiş, adayların yasa hakkındaki düşünceleri birkez daha dinlenmiştir. Bu spekülasyonu yaratanlar erken zamanda hatalarının farkına vararak, gerekli düzeltmeyi yapmış olmalarına rağmen yalan propaganda ile sendikalarımızın karalanması affedilmez bir hatadır.

 

Göç Yasası'nı getireni de, geçireni de, uygulamaya devam edeni de, kaldırmaya cesaret etmeyeni de istemediğimizi açıklıkla belirttik.Bizim seçim derdimizinolmadığını, hiçbir zaman seçimlere ya da partilere endeksli bir siyaset gütmeyeceğimiz yeniden deklare ettik. Dün geceki eylemimizden isteyen istediği dersi çıkarır, isteyen ilkeleri aşmadan eylemin bir parçası olduğunu iddia eder. Bu bizim mücadelemizi engellemez.

Sandığa gitmeyi düşünen herkes ‘Göç Yasası’ mücadelesi üzerinden takdirini elbet yapacaktır. Adayların Göç Yasası ile ilgili söylemleri yalnız fikirlerini değil, eşitlik ve adalet duygusuna verdikleri değer üzerinden de değerlendirilecektir.

 

Bizler emeğimizi, hakkımız olan eşitliği arıyoruz, bir türlü ayrımcılığa karşı sınıf mücadelesi veriyoruz. Kazanana kadar da mücadelemiz devam edecek. Biz mücadelemizi verirken, sendikalarımızı basamak olarak kullandırmayız, eylemimizde olmayan olaylara sahip çıkmayız, çarpıtanlara mesajımızı veririz.

Seçimin biteceğini, ‘Göç Yasası’ mücadelesinin devam edeceğini belirtirken,  tüm adayları “Göç Yasası’na karşı sarf ettikleri sözlere sahip çıkmaya ve çarpıtmalara karşı dürüst olmayaçağırıyoruz.

 

Bu konudaki mücadelemiz gece gündüz demeden devam edecektir.

 

Saygılarımızla.

 

 

Burak Maviş

KTÖS Eğitim Sekreteri

Editör: TE Bilisim