Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu görüşmede, UBP milletvekilleri Ersin Tatar, Hasan Taçoy, Olgun Amcaoğlu ve Özdemir Berova da yer aldı. Görüşmede ilk sözü Zorlu Töre aldı.


TÖRE: “AYNI DAVAYI SAVUNUYORUZ”

Töre, TMT Mücahitler Derneği’nin faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını, açıklamalarını dikkatle izlediklerini belirterek, “Aynı davayı savunuyoruz” dedi.
Kuvâ-yi milliye derneklerini önemsediklerini, ilk ziyareti bu derneklerin en büyüğü olan TMT Mücahitler Derneği’ne yaptıklarını kaydeden Töre, ziyaretlerin süreceğini açıkladı.
KKTC’de milli bir devlet olduğunu, bunu yaşatmanın UBP’nin temel görüşü olduğunu belirten Töre, dışarıdan bir takım empozelerle müzakerelerin yeniden federasyon temelinde başlatılması çalışmaları olduğunu söyledi.
Pazartesi günü iki liderin niyet anlama çerçevesinde bir araya geleceğini söyleyen Töre, “Biz Rumların, niyetlerini de zihniyetlerini de biliyoruz. Adayı Helen adasına çevirmek istiyorlar” dedi.
Meclis Başkan Yardımcı Zorlu Töre, KKTC’ye sahip çıkmak, Türkiye ile yola birlikte devam etme arzusunda olduklarını vurguladı.


BORA: “ASLA BOYUN EĞMEDİK… ”

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Meclis Başkan Yardımcısı ve milletvekillerinin derneğe yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu tür temas ve ilişkilerin devam ettirilmesinde büyük fayda olduğunu söyledi.
Kıbrıs davasında Kıbrıs Türk halkının haklı olduğunu söyleyen Bora, “Haklı olduğumuza inanıyoruz. Haklıysak güçlüyüz. Bu güne kadar bu gücü masada yansıtamadık. Yansıtamadığımız için birtakım formüllerle karşı karşıya kalıyoruz. Bundan sonraki aşamada diplomatlar haklılığımızı en iyi ve güçlü şekilde masada ifade etmelidir ve bunu kabul ettirmelidirler. Bundan başka bir seçeneğimiz yoktur” şeklinde konuştu.
Adada yaşanan tarihi gelişmelere değinen Bora, 1963-1974 yıllarını kapsayan 11 yıllık sürede Kıbrıslı Türklerin, evinden, toprağından, aşından, işinden ve ailesinden olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesiyle sadece Kıbrıs Türk halkına değil Kıbrıs’ın tümüme, barış, huzur ve güven geldiğini kaydetti.
Rumların ve Yunanistan’ın Kıbrıslı Türkleri defalarca soykırıma tabii tuttuğunu söyleyen Bora, “Bizim en büyük güvencimiz Türk askeridir” dedi.
Konuşmaların ardından Töre’nin başkanlık ettiği heyet, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ne Kıbrıs Türk mücadele liderlerinden Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın portreleri ile Cumhuriyet Meclis Başkanlığı plaketini hediye etti.

Editör: TE Bilisim