Toparlanıyoruz Hareketi, KKTC’de Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisi açılması için hükümetin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı anlaşmanın hukuka aykırı şekilde yürürlüğe girdiğini savunarak, bu konuyla ilgili somut girişim talep etti.

Söz konusu anlaşmanın yargının denetiminden geçebilmesi için gerekli hukuki girişimin başlatılması gerektiğini kaydeden Toparlanıyoruz Hareketi, Meclis’te bu anlaşmaya karşı olan milletvekilleri bulunduğunu belirtti, milletvekillerine bu konuda çağrı yaptı.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, 66 sivil toplum örgütünün de bu anlaşmaya karşı çıktığını anımsatılarak, Koordinasyon Ofisi’ne hükümetinin tek başına yürütmekle yükümlü olduğu görevler verildiğini savunuldu.

Açıklamada, “Toparlanıyoruz Hareketi olarak, hukuka uygun olmayan ve içerik olarak da sakıncalar içeren bu anlaşmaya yönelik tepkilerin sadece muhalif açıklamalarla kalmaması ve somut bir girişim yapılması gerektiği inancındayız. Bu somut girişimin de gerek Anayasa Mahkemesi’nde gerekse Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılacak davalarla yapılabileceğine inanıyoruz” denildi. 
Editör: TE Bilisim