Geçtiğimiz 2 yılda düzenlenen; I. Emek Şöleni’nde Muzaffer İzgü’nün “Duvar” ve II. Emek Şöleni’nde yine Muzaffer İzgü’nün “Sınır” isimli oyundan uyarlanan “Yeşilhat” oyununu sahneye koyan Boran Kültür Merkezi Tiyatro Ekibi “Tiyatro EMEK”, yeni sezonda; III. Emek Şöleni bünyesinde Vasfi Öngören’in “Zengin Mutfağı” isimli oyununu sahneliyor.

Oyunumuz turne öncesi; ilk gösterimlerinde Aralık ayında Lefkoşa’da 2 kez gösterime girmiş ve halkın yoğun ilgisi ile karşılanmıştı.
Oyunumuzun 1977’de yazılmış olan bu eser Türkiye’nin en ünlü Epik Tiyatro Oyunlarından biri olarak kabul ediliyor.

Zengin Mutfağı oyunu, 1970 yılında, Türkiye'deki büyük bir işçi eylemi olan 15-16 Haziran Olayları sırasında bir konağın mutfağında gelişen olaylar anlatılır.

Oyunun mekanı olan "zengin mutfağı"nda aşçılık yapan Lütfü Pehlivan, sınıf bilincine sahip olmayan ve çevresinde gelişen olayları trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro'nun önemli örneklerinden olan oyun, emekçilerin sosyo-ekonomik anlamda yaşamlarını da sorguluyor.
Boran Kültür Merkezi tiyatro ekibi Tiyatro Emek tarafından gösterilecek olan “Zengin Mutfağı” isimli oyun yarın (28 Şubat 2015 Cumartesi) Dikmen Gençlik Merkezi-DİGEM’de (eski ismi ile Hasan Sükan Kültür Merkezi) saat 20.00’da başlayacaktır.

Giriş ücreti 10 TL olup oyun öncesinde gişe’den temin edilebilecektir.
Tüm halkımızı Tiyatro EMEK tarafından hazırlanan bu güzel oyuna davet ederiz.
Detaylı bilgi: 0548 878 40 01 - 0542 878 33 60 
Editör: TE Bilisim