Mobil internet’de de birbirine çok yakın fiyatlandırma yapan ülkemizin iki GSM operatörü tekelci yaklaşımla halkın ucuza internet kullanımına engel oluyor.

Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan kat kat fazla cepten iletişime para ödemek zorunda bırakılan Kıbrıs Türk halkı mobil internet kullanımında da GSM operatörlerinin gazabına uğruyor.

Dünyada çağın vazgeçilmezi mobil internete uygun fiyatlara bol bol ulaşan kullanıcılar KKTC’de GSM operatörlerinin ‘kaşıkla verip kepçeyle alma’ zihniyetlerinden dolayı internetlerini idareli kullanmak zorunda kalıyor.

Türkiye’deki mobil internet paketlerine bakıldığında GB’ların bolluğu ve uygun fiyatları göze çarparken KKTC Telsim ve KKTC Türkcell’in kullanıcıları resmen internet fakiri.

Türkiye fiyatları ve sunulan GB rakamları KKTC ile kıyaslandığında acı tablo ortaya çıkıyor.

Örneğin Vodafone Türkiye’de 7 GB internet sadece 25 TL iken KKTC Vodafone’da en yakın 6 GB internet 82 TL üzerinden fiyatlandırılıyor.

Yine Türkiye Vodafone’da 45 GB internet 4000 dakika konuşma ve 4000 SMS 174 TL’ye ücretlendirilirken KKTC Vodafone’da benzeri bir tarife 25 GB internet 5000 dakika konuşma aylık 405 TL olarak ücretlendiriliyor.

Ülkemiz GSM operatörlerinin vatandaşlara tarifelerin yanında hediye diye sunarak göz boyadığı GB’lar bile Türkiye’de sunulan standart mobil internet fiyatları ve GB’ların çok çok gerisinde kalıyor.

Öte yandan KKTC’de sunulan mobil internet kalitesi de yerlerde sürünüyor. Özellikle TV’lerde 3G yayıncılığında sağlıklı görüntü transferi hala mümkün değil. Bireysel kullanımda da ülke genelinde birçok kör nokta mevcut.

Uzun yıllardır kazançlarını teknolojik yatırama çevirmeyen GSM operatörlerinin KKTC’de sağlıklı ve ucuz internet kullanımını halka ne zaman sunacakları merak ediliyor.

   TÜRKİYE VODAFONE

***

KKTCT TELSİM

Editör: TE Bilisim