Kuzey Kıbrıs’tan dünyaya görkemli gösteri Podyum sihirbazından: ‘Tek Şahidi Cümbezdi!...’



Kıbrıs adasının sınırları ötesinde ses getirmesi hedeflenen proje ile Kuzey Kıbrıs’ın zengin tarihi mirası ve kültürü dünyaya tanıtılacak.

“Kıbrıs’ta şimdiye kadar görülmemiş, tüm dünyada ses getirecek büyük bir gösteri, unutulmaz bir şov ve bir ilk ile tarihi ve kültürel mirasımızı milyonların belleğine kazıyacağız”

Dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı ve sanatçı Abdullah Öztoprak ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ortak projesiyle, modanın ve kültürün nabzı Kıbrıs’ta atacak.
Kıbrıs adasının sınırları ötesinde ses getirmesi hedeflenen proje ile Kuzey Kıbrıs’ın zengin tarihi mirası ve kültürü dünyaya tanıtılacak.
Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan organizasyon için Kuzey Kıbrıs Turkcell ve ünlü modacı Abdullah Öztoprak el ele verdi.
“Kıbrıs’ta şimdiye kadar görülmemiş, tüm dünyada ses getirecek büyük bir gösteri, unutulmaz bir şov ve bir ilk ile tarihi ve kültürel mirasımızı milyonların belleğine kazıyacağız” diyen Abdullah Öztoprak, bu projeyi sahiplenen Kuzey Kıbrıs Turkcell’e de teşekkür etti.

İşbirliği protokolü

“Tek Şahidi Cümbez’di” ismi verilen büyük gösteri ve organizasyon için Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile modacı – sanatçı – organizatör Abdullah Öztoprak arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Projenin detaylarının önümüzdeki süreçte tüm ayrıntıları ile duyurulacağı belirtilen imza töreni sonrasında, organizasyonun, ülke tanıtımına önemi de vurgulandı.
“Dünyanın gözü burada olacak”

Dört farklı dünya birinciliği olan, kısa bir süre önce“Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali”nde 120 bini aşkın izleyiciye Osmanlı koleksiyonlarını tanıtan, Eylül ayında da Çatalköy’de “Zinhar” adlı kültürel gösterisini gerçekleştiren Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak, “Tek Şahidi Cümbezdi!...” projesiyle bu kez dikkatleri doğduğu topraklara çevireceğini belirtti.
Kıbrıs tarihindeki süreçleri kronolojik bir sırayla sahneye taşıyacaklarını belirten Öztoprak, “İzleyenler bu çok özel gösteride pek çok ilke şahit olacak” bilgisini de verdi.
Çok dilli, kültürlü, tarihi bir moda gösterisine hazırlandıklarını ifade eden Öztoprak, “Bu büyük organizasyon, umarım ki Kuzey Kıbrıs’ı gerçek değerleriyle dünyanın gündemine taşıyacaktır” dedi.

“Kuzey Kıbrıs’a sevgimizin yansıması”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, Kuzey Kıbrıs’ın tüm dünyada tanınan en önemli değerlerinden biriyle, böylesi önemli bir projeye imza atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Karaatmaca şöyle konuştu:
“Sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alacak bu etkinlikle ülkemizin zengin tarihi ve kültürüne sahip çıkmak istiyoruz. Bu önemli proje ile kültürümüze yönelik farkındalık yaratmak, turizme farklı bir bakış açısı ve bilinç kazandırmak ayrıca Kuzey Kıbrıs’ın ismini sınırlarımızın çok ötesine taşımak en önemli hedefimizdir. Teknoloji ve iletişimde öncü olmak, insana yatırım yapmak bizim vazgeçilmezlerimizdir. Ancak Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bir görevi de, Turkcell isminin yanına koyduğumuz ülkemizi, en iyi şekilde tanıtmak, Kuzey Kıbrıs’a olan sevgimizi üretimle pekiştirmektir. Moda ile tarihin buluşacağı bu önemli organizasyona emeği geçecek herkesi şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum.”

 
Editör: TE Bilisim