Heyetin TDP'yi ziyaretinde konuşan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay konuşmasında, Lefke bölgesinin sorunlarını dile getirerek, çözüm önerileri konusunda Özyiğit ile görüş alışverişinde bulundu.

Lefke bölgesinin bir çok sorunu olduğuna işaret eden Oktay, sorunlar çözülemeyip büyüdükçe, Lefke bölgesinin önünün tıkandığını, gelişimi ve büyümesinin engellendiğini söyledi.

Lefke’nin eskiye göre, son yıllarda bir gelişim içinde olduğunu ifade eden Oktay, var olan sorunların giderilerek, Lefke’nin önünün açılmasını istedi.

CMC sorunun yıllardır çözümlenemediğine işaret eden Oktay, CMC konusunun Lefke’nin önünde ciddi bir engel olduğunu, insanların sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.

CMC konusunda Türkiye’den 4 uzmanın yarın Lefke’ye gelerek, temizlenmesi konusunda raporlama çalışması yapacağını anlatan Oktay, hükümetten yapılacak çalışmanın dikkate alınmasını istedi.

Lefke’nin 6. ilçe olması, Cengiz Topel Hastanesi konusunun ise Lefke’nin diğer sorunları olduğunu belirten Oktay, Cengiz Topel Hastanesi ve diğer hastanelerdeki doktor eksikliklerine değindi.

Oktay, hastanelerde bu kadar doktor eksikliği varken, yeni hastanelerin yapılmasının gündemde olduğunu ifade edip, bu hastanelerin doktor ihtiyaçları varken yeni hastanelerin doktor ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını sordu.

Oktay konuşması sonunda, Lefke’nin tüm sorunlarını içeren metni Özyiğit’e takdim ederek, sorunların çözümü konusunda yardım istedi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Lefke’nin ülkenin güzide beldelerinden biri olduğuna işaret ederek, Lefke’nin iyi değerlendirilmesi gereken bir cevher olduğunu vurguladı.

CMC konusunun bugüne kadar çözümlenmemesinin kabul edilebilir olmadığını ifade eden Özyiğit, konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Hastaneler konusunda yapılan tüm eylemlere destek vermekle birlikte, konu hakkında artık sonuç alınması gerektiğine işaret eden Özyiğit, “devlet sağlık ve eğitim konusunu gözden çıkardı ve özel sektöre yönlendirdi” dedi.

Lefke’nin ilçe olması konusundaki görüşlere katıldığını belirten Özyiğit, konun ciddi şekilde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Bölgedeki Aplıç Kapısı’nın açılması konusunun da takipçisi olduklarını ifade eden Cemal Özyiğit, kapının açılmasının bölge için önemli bir kazanım olacağına inanç belirtti.

Özyiğit, Lefke için verilen mücadeleye, hak ettiği hizmetleri alması için destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim