Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonuçlarının yanı sıra, TDP’nin önümüzdeki dönem çalışmaları ile yol haritası da konuşuldu.

Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu, TDP MYK’sı adına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, toplumun ortaya koyduğu irade ve TDP’nin gerek seçim süreci, gerekse de önümüzdeki dönem izleyeceği yol haritasına yönelik etraflı bir değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

Hüdaoğlu, TDP MYK’sının başlıca tespit ve düşüncelerinin şunlar olduğunu kaydetti:

“Kıbrıs Türk Halkı bu seçimlerde çok önemli bir irade sergilemiştir. Bu seçim, siyasal tarihimize demokrasinin zaferlerinden biri olarak geçecektir.

Akıncı’nın 4 maddelik; ‘çözüm odaklı siyaset’, ‘Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki’, ‘tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı’ ve ‘toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı’ vizyonu değişik partilere ve değişik siyasal görüşlere mensup yurttaşların çoğunluğunun desteğiyle kabul görmüştür.

Mustafa Akıncı, halkın umudu olmuştur. Kendisinin üstlendiği bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğinden en ufak bir kuşkumuz yoktur”
Gerek ilk turda, gerekse ikinci turda Mustafa Akıncı’yı açık şekilde destekleyen TDP’nin, çıkan sonuçtan gurur duyduğunu belirten Hüdaoğlu, ayrıca, bu süreçte BKP, CTP ve diğer demokrasi güçleriyle birlikte sergilenen dayanışmayı, bundan sonraki çözüm ve dönüşüm mücadelesi bakımından önemli bir aşama saydıklarını kaydetti.

“TDP olarak sandığa gitmeyen seçmenlerin vermek istediği mesajı da algılamış durumdayız” diyen Hüdaoğlu, bu çerçevede tüzük-program –parti içi eğitim ve örgütlenme bağlamında çağdaşlaşma ve güncelleme çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Tüm bu unsurların yansıra, maalesef bundan önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi, son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de rüşvet ve para karşılığında oy talep edildiği yönünde ciddi iddialar gündeme geldiğini dile getiren Hüdaoğlu, “hatta birkaç kişi YSK’ya ihbar edilmiştir” dedi.

“TDP olarak, hem rüşvet veya parayla oy talep eden, hem de para karşılığında oyunu satan kişilerin cezalandırılmasını, ayrıca seçme- seçilme haklarının sınırlandırılmasının gündeme gelmesini de talep etmekteyiz” diyen Hüdaoğlu, TDP’nin daha güzel yarınlar için verilmekte olan mücadeleye, bundan sonra çok daha güçlü bir moral ve inançla devam edeceğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim