Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) olarak kurulduğumuz tarihten itibaren ifade özgürlüğü dahil olmak üzere tüm insan haklarını en yüksek sesle savunduk. Çünkü biliyoruz ki bir toplumun refah düzeyi insan haklarına verdiği önemle doğrudan doğruya bağlantılıdır.

İfade Özgürlüğü, sadece olağan söz ve söylemleri değil provakatif veya tahrik edici olarak kabul edilen ifadeleri de içermektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, ifade özgürlüğü hakkını değerlendirirken özellikle siyasi kişilere yönelik söylemlere daha da ağır bir koruma yükümlülüğü öngörmektedir. Siyasi mevkiniz ne kadar yükselirse o kadar tahammül ve tolerans sahibi olmalısınız. Demokratik bir hukuk devleti bunu emreder.

TDP olarak, toplumu ilgilendiren her şeyin yine toplumun huzurunda tartışılması ve nihayetinde de tüm toplum tarafında en net şekilde anlaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de, demokratik geleceğimizin önünde duran bir leke olarak “Vatana İhanet” mevhumunu, toplum önünde tartışmak ve tartıştırmak hakkımızdır.

Bunca zamandır, boğazımızı sıkan bir el gibi, nefesimizi kesmeye çalışan faşist bir cüret altında yaşadık, yaşatıldık. Onlar işlerine geldiği gibi, ezbere ve rahatça, bize ihaneti yakıştırmaktan utanmadılar, vicdanlarında da bir an bile kaygı duymadılar.

TDP olarak, “bulunduğunuz yerin şartlarına göre düşünün” türünden söylemleri, “çağın şartları buydu” gibi tespitleri kabul etmiyoruz. Gençlerimiz çağımıza yaraşır, çağımızın ötesinde, en üstte düşünceleri yaratacak ve benimseyecek zekâya, hoşgörüye sahiptir. Sizlerin yarattığı, yaratacağı her türden sınırlandırmayı kabul etmiyoruz.

TDP, geleceğimize faşist retoriğin hükmetmeye çalışmasına daha fazla izin vermeyecektir!

Onlar ki her fırsatta, biz ve bizden öncekilere ihaneti ve ölümü yakıştıranlardır. Anayasamızın içine işledikleri bu faşist ve soğuk savaş artığı tanım sadece ama sadece bu topluma onların mirasıdır. Sanıyorlar ki, elleri kirli bir sözde iktidarda oldukları sürece, tüm vicdanlar onların hükmündedir.

Onlar ki, düşüncelerini beğenmedikleri herkesi, bağıra bağıra hain diye suçlamışlardır. Sanıyorlar ki kalbi barış ile atanları susturmanın yolu korku ateşi ile sindirmektir.

Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak

TDP, bütün faşistlerin ezber oyununu bozmak için vardı, vardır, var olacaktır.

Editör: Haber Merkezi