Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla resepsiyon düzenledi.

“Sosyal Demokrasi’nin 41. yılının kutlandığı etkinlik Kumarcılar Hanı’nda gerçekleştirildi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve TDP’liler katıldı.

Parti Genel Sekreteri Asım İdris yaptığı açılış konuşmasında, 41 yıl önce 18 Mart’ta başlayan demokrasi yürüyüşünün hala devam ettiğini söyledi.
Kıbrıs Türkü’nün adada eşitlik içinde bir barışa ulaşmak istediğini dile getiren İdris, bu hedefe ulaşabilmek adına Toplumcu Demokrasi Partisi’nin kurumsallaşmasını sürdürdüğünü ifade etti.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de her türlü zorluğa ve olanaksızlığa rağmen 41 yıldır sosyal demokrasiye omuz verenlere teşekkür etti.

18 Mart 1976’da başlayan yürüyüşün, 41’inci yılında da aynı ruh ve ideallerle devam ettiğine şahit olmanın onur verici olduğuna işaret eden Özyiğit, mücadeleyi ara vermeksizin sürdüreceklerini dile getirdi.
Kıbrıs Türk halkını sosyal demokrasi ile tanıştıran parti olmanın sorumluluğuyla yapacak daha çok işleri bulunduğunu ifade eden Özyiğit, üreten, kendi kendine yetebilen, demokratik, barışçıl ve temiz bir toplum yaratmanın hedefleri arasında bulunduğunu anlattı.

Editör: TE Bilisim