Tatar açıklamasında ; “Maalesef samimiyet ve iyi niyetle söylediklerim kamuoyuna yanlış anlaşılacak şekilde aktarılıyor.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE AYNI GÖRÜŞTEYİM

Tatar paylaşımında' Okulların en son açılacağını başından bu yana söyleyen benim. Bugün de bir soru üzerine okulların açılmaması gerektiğini, Sağlık Bakanının bu görüşünü doğru bulduğumu ama son kararın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüşleri ışığında Bakanlar Kurulu’nda alınacağını belirttim. Durum bu noktadayken, benim ve Bakan’ın söylediklerinden olmayan şeyler çıkarmak doğru değildir. Hükümetimiz Covid-19 salgını ile mücadeleyi başarı ile devam ettirmekte, ortaya çıkan ekonomik sıkıntıları gidermek için yoğun çaba harcamaktadır.' dedi.

KIBRIS TIME: HABER YANLIŞ AKTARILMADI

Başbakan Tatar’ın açıklamaları Kıbrıs Time Tarafından olduğu gibi aktarılmıştır. Tatar, Kıbrıs Time'a yaptığı açıklamada kendisinin de ifade ettiği gibi samimiyet ve iyi niyetle görüşlerini dile getirmiştir ancak söyledikleri Kıbrıs Time tarafından harfiyen aktarılmıştır.

PİLLİ ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin katıldığı bir televizyon programında tüm okulların bu yıl eğitim vermeyeceğini açıklamasının sorulması üzerine konudan haberdar olup, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin Bakanlar Kurulu ve Bilim kurulu kararı olmadan böyle bir açıklama yapmasının yanlış olduğunu ifade ederek ‘Pilli yanlış yapmıştır’ demiştir.

YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU

Burada Sayın Tatar’ı yanıltan program esnasında Pilli’nin ‘’Eğitim bizim için bu yıl bitmiştir’ açıklamasını şahsi görüşü olarak söylediğinin bilgisinden haberdar olmamasıdır. 

Başbakan Tatar, Kıbrıs Time’a yaptığı açıklamada okulların açılmaması gerektiğini, Sağlık Bakanının bu görüşünü doğru bulduğunu ama son kararın Bilim Kurulu’nun görüşleri ışığında Bakanlar Kurulu’nda alınacağını belirtmiştir.

Editör: TE Bilisim