KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Başbakan Tatar ‘adaylıktan vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim’ dedi.

Tatar, 'kumpaslarla beni yolumdan döndüremeyecekler, yıkılmadım ayaktayım, son yaşananlar bizi daha da güçlendirdi' dedi.

Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağını söyledi.

Salgın sonrası tekrar alevlenen Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları yine ülke gündeminin ilk sıralarına oturdu.

Ersin Tatar, ‘özel jet’ olayı sonrası yaşanan tartışmaların kendisini yıpratmaya yönelik olduğunu, konunun açıklığa kavuşması için elinden geleni yaptığını alnı açık ve dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

UBP'yi kimsenin yıkamayacağını söyleyen Tatar, 'en güçlü parti biziz' dedi.

Başbakan Tatar hem rakiplerine gözdağı verdi hem de adaylıktan vazgeçmediğini kaydetti.

Son günlerde hakkında 'adaylıktan çekilecek' iddialarına atıfta bulunan Tatar, 'bu gibi iddialar UBP'ye ve şahsıma yönelik bir tuzaktır. Vatandaşlarıma buradan sesleniyorum. Bu tür moral bozucu iddialara inanmayın. Çekileceğim yönündeki söylentiler dedikodudan başka bir şey değildir' dedi.

Tatar, kabine değişikliği ile ilgili de parti içinde bir sorun kalmadığını bakanlarıyla ve partililerle tek yumruk halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandıklarını kaydetti.

KKTC’de sağ seçmenin en güçlü adayı olduğunu ve UBP gibi ülkenin en büyük kitle partisinin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçileceğini ifade eden Tatar kendinden emin konuştu.

Tatar, Kıbrıs Türk halkına hizmet yarışında Türkiye'nin de desteğiyle gece gündüz yılmadan çalışmaya devam edeceklerini belirti.

Zor bir salgın dönemini atlatmaya çalıştıklarını kaydeden Başbakan, Sağlıktan ekonomiye ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını ifade etti.

Başbakan Tatar şöyle konuştu: 

“Amacımız KKTC'ye inanan, Kıbrıs Türk halkının ve çocuklarının bekasını düşünen insanlarımızı hakkettikleri düzeye taşımaktır. Kimsenin bize tepeden bakamayacağı hür ve ekonomik açıdan da refah bir halk olarak geleceğe yürümektir. Yıllardır milletvekilliğim Bakanlığım ve en son Başbakanlık dönenimde ortaya koyduğum gayretim çabam ve Kıbrıs sevdam ortadadır. Halkımız taktir ederse Cumhurbaşkanı olarak da vatanıma hizmet etmeye devam etmek istiyorum...”

Cumhurbaşkanı Akıncı'ya da seslenen Başbakan Tatar şöyle konuştu:

“Sayın Akıncı Cumhurun başı olma vasfını halkı ayrıştırmak ve siyasi partilerin iç işlerine karışmak yerine birleştirici bir güç olarak kullanmalıdır. Kıbrıs Türk siyasi tarihi koltuk derdine düşenlerin hazin sonuyla doludur...”

Editör: TE Bilisim