Başbakan Tatar, mesajında şunları dile getirdi:
“Türk ve Avrupa üroloji camiasında  önemli ve saygın bir yere sahip, Türk üroloji camiasının duayen ismi aslen Kıbrıslı olan Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu’nun, koronavirüsü (Covid-19) teşhisiyle tedavi gördüğü   İstanbul Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.
 
Tıp alanında çok değerli bir isim olarak bilinen Kıbrıslı Prof. Merhum Derviş Manizade’nin de öğrencisi olarak yakın çalışma imkanı bulan Prof Dr. Sedat Tellaloğlu,  Türkiye’de tıp alanında ilklere de imza atmış, bir çok değerli Doktoru yetiştiren üroloji alanında bir duayendi. 
Uzun yıllar Kıbrıs Türk Kültür Derneği başkanlığı da yapmış olan Prof Dr Sedat Tellaloğlu, yurtdışında bulunduğu sürede hiçbir zaman ülkesi ile bağını kesmeden ve ilgisini hiçbir zaman eksik etmeden ülkemizde bir çok uluslararası nitelikte kongrenin düzenlenmesine de katkı koymuş, ülkesini seven çok değerli bir isim olarak tarihte müstesna yerini alacaktır. 
 Prof. Dr. Sedat  Tellaloğlu nun kaybı sadece ülkemizin bir değerini yitirmesi adına değil, tüm dünyada duayen bir bilim insanının kaybedilmesi adına büyük üzüntü yaratacağına inanıyorum.
Değerli Profesör Doktor  Sedat Tellaloğlu’na Tanrı’dan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına ve üroloji Camiasına da başsağlığı dilerim. 
Nur içinde yatsın.”

Editör: TE Bilisim