Maliye Bakanı Ersin Tatar Türkiye’nin başarılarının ve artık Avrupa’da söz sahibi olmasının KKTC için de önemli olduğunu ifade etti ve Türkiye’nin KKTC ile iş birliğinin her geçen gün daha iyi olmasının, güven ve istikrarı olumlu yönde etkilediğini, artırdığını söyledi.

Tatar, İstanbul’da televizyon programlarına katıldı.

Günübirlik gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak TRT Haber programına katılan Tatar akşam saatlerinde ise Sky Türk 360 kanalında canlı yayına katıldı.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sabah TRT Haber’de Gündem Özel programına katılan Maliye Bakanı Ersin Tatar, burada TC ile imzalanan ekonomik iş birliği protokolüne değindi ve gündemdeki projeleri ele aldı.

Tatar, kamu maliyesinde gelinen durumu ve bütçedeki iyileşmeye de dikkat çekti, alınan tedbirler ve bunların karşılığında oluşan tepkileri aktardı. Maliye Bakanı Tatar, KKTC ekonomisi uzun vadede ayakta tutmak ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak için tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile imzalanan ekonomik işbirliği protokolünün de başarı ile uygulanmasından sonra 2013-2015 dönemini kapsayan yeni protokolün hayata geçtiğini anlatan Tatar, yeni dönemde Türkiye’den gelen katkıların cari bütçeye değil yatırımlara ve özel sektöre yönelik olacağını, özel sektörün gelişmesi ile üretimin de artacağını söyledi.

KKTC’deki yatırımlara ve Türkiyeli yatırımcıların projelerine dikkat çeken Tatar, eğitim ve turizmdeki gelişmeler konusunda açıklamalar yaptı. Turizmdeki gelişmeler, otellerin yatak kapasitelerindeki artış ve öğrenci sayısının 60 bine ulaştığını anlatan Maliye Bakanı Tatar, bu rakamların daha da artmasının hedeflendiğini ve Türkiye’nin desteği ile, KKTC’nin geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN KKTC’YE VERDİĞİ DESTEK KIBRIS TÜRKLERİ İÇİN BÜYÜK ŞANS”

İstanbul’da Sky Türk 360 kanalında “Gündem ve Ekonomi” programında konuk olan Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin mali yönden güçlenmesinin dünyada söz sahibi ülke haline gelmesinin gurur verici gelişmeler olduğunu belirtti. Artık Türkiye’nin Avrupa’da örnek gösterildiğini ifade eden Tatar, Türkiye’nin KKTC’ye verdiği desteğin Kıbrıs Türkleri için büyük şans olduğunu kaydetti.

Tatar, Türkiye’den borularla deniz altından KKTC’ye içme suyu getirileceğini ve TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devam eden Su Projesi’ni çok önemsediğini ve asrın projesi olarak nitelendirilen bağlantının 2014’de tamamlanmasının planlandığını, bunun gerçekleşmesi ile KKTC’de birçok sektörde gelişmeler yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Tarım, hayvancılık ve çiftçilik işlerini halkımızın beceri ile yapabildiğini söyleyen Tatar su projesinin bu sektörler için de fevkalade önemli olduğunu anlattı ve bu projenin gerçekleşmesinin Türkiye’nin gücünün göstergesi olacağını söyledi.

Türkiye’nin başarılarının ve artık Avrupa’da söz sahibi olmasının KKTC için de önemli olduğunu ifade eden Tatar, Türkiye’nin KKTC ile iş birliğinin her geçen gün daha iyi olması güven ve istikrarı olumlu yönden etkilediğini ve artırdığını söyledi.

Tatar “KKTC’nin arkasında Türkiye gibi bir gücün olması, ve bu güvencenin dünya ile paylaşılması ülkemizin prestijini artırıyor. Ekonomik gelişmeler ve iş birliği protokollerinin de başarı ile sürmesi ve tamamlanması ile halkımızın refahının daha da artacağını planlıyoruz. Çalışmalarımız KKTC ekonomisinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve güçlenmesi üzerinedir” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim