Maliye Bakanı Ersin Tatar Osman Amca başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği heyetini kabul etti.

Kabulde inşaatlardan çalınan malzemelerin kayıt dışı hurdacılara satılması veya ülke dışına çıkarılması ile taşeronların diğer sorunları ele alındı.

Osman Amca kabulde Bakan Tatar’a Birliğin çıkardığı gazeteyi ve taşeronların sorunlarını içeren yazıyı da takdim etti.

Amca, konuşmasında kablo hırsızlığı olayların ardından inşaatlardan malzeme hırsızlıklarının yaşandığını ve bazı üyelerin artık işletmelerini ayakta tutamayacak hale geldiğini söyledi.

Amca, “alıcısı olan malın satıcısı da olacağına” dikkat çekerek, hurda ticaretinde devletin vergi alması, kayıt dışılığın sona ermesi ve belge zorunluluğu bulunması gerektiğini kaydederek Bakan Tatar’dan sorunların çözümü konusunda destek istedi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da basında yer alan ve çalınan malzemelerle ilgili haberlere üzüldüğünü dile getirerek, bunun büyük bir suç olduğunu ve yakalandığı takdirde kişilerin ağır cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi.

Hurdacıların kendilerine gelen her malzemeyi almaması gerektiğini ve bir belgeleme sisteminin nasıl hayata geçirilebileceği konusunda çalışmalar yapılacağını kaydeden Bakan Tatar, bürokratlar ve ilgili bakanlıklarla yeni bir düzenlemenin gerekli olduğunu ifade etti.

Ülkenin gelişmesi, kalkınması, haksız rekabetin önlenmesi adına kayıt dışılığın son bulması ve vergi alınmasının gerekliliğine vurgu yapan Tatar, verginin de ekonomideki zincirin bir parçası olduğundan, ve zincirde bir parçanın eksik olmasının ekonomiyi olumsuz etkileyeceğinden bahsetti.

Editör: TE Bilisim