banner174
banner151

Tatar: İki devlet vizyonunu anlatmaya devam edeceğim

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının müktesep, egemen eşitliğine dayalı iki Devletli vizyonunu uluslararası toplum nezdinde ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

01 Nisan 2023 Cumartesi 15:11
Tatar: İki devlet vizyonunu anlatmaya devam edeceğim

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da LBC kanalında canlı yayına katıldı, Kıbrıs Türk tarafının iki devlet vizyonunu anlattı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının müktesep, egemen eşitliğine dayalı iki Devletli vizyonunu uluslararası toplum nezdinde ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta kendi kaderini tayin etme hakkına sahip, egemen bir halk olduğunu belirterek, Kıbrıs’ta iki devletin farklı alanlarda birbiriyle işbirliği yaptığı, sürdürülebilir barış ve istikrar için ileriye bakma zamanının geldiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, King’s Kolej’de maruz kaldığı Rum zihniyetinin, İngiltere’de katıldığı haber programı ve çeşitli temaslarında da karşısına çıktığını, ancak engelleme ve protestoların, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını tüm kesimlere duyurma mücadelesini sürdürmesinin önüne geçemeyeceğini kaydetti.
Tatar, çok sesliliğe saygının, ifade özgürlüğünün, demokrasinin beşiği Londra’da yaşanan bu olayların kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Londra’da sadece fiili değil, siyasi bağlamda da her türlü saldırının yapıldığını ifade eden Tatar, örneğin LBC kanalında katıldığı programın kaydının Rumların girişimleri nedeniyle bir süre sonra erişime kapatıldığını belirtti.
Bunu “sansür” olarak niteleyen Tatar, İngiltere'de ve bu çağda bunun nedeninin; programda Kıbrıs gerçeklerinin net biçimde anlatılması ve kendisine “KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar" şeklinde söz edilmesi olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner184

banner181

banner178

banner188

banner146