(Kamalı Haber) –Gemikonağı’nda meydana gelen adam öldürmeye teşebbüs suçundan aranmakta olan zanlı Taşkın Güneş avukatı ile birlikte polise gelerek teslim oldu. Zanlı bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Andın Baytunç olayla ilgili bulguları aktardı. Baytunç8 Kasım 2020 tarihinde saat 19.20 raddelerinde Gemikonağı'ndaAli Bağdaş'ın Kahvesi diyebilinen kahvehaneye giden Bostancı'da sakin zanlı Taşkın Güneş’in daha önceden husumeti olduğu gerekçesiylekahvehanenin içerisinde bulunan İbrahimGüder ve Behiç Kurtcebe ve TanerIşıklar'ın üzerine doğru tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu markası ve modelmeçhul 9 mm çapındaki tabanca ile birkaç el ateş ettiğini söyledi.Polis zanlının ateş etmesine müteakip,kahvehane içerisinde bulunan İbrahim Güder'in karın kısmından,Behiç Kurtcebe'nin sol kasığından, Taner Işıklar'ın ise belkısmından yaralanmasına sebep olduğunu mahkemeye aktardı.Mesele ile ilgili tüm yaralıların 112 Acil Servis ile Lefkoşa Devlet Hastahanesine kaldırılmalarına müteakip müşahede altınaalındıklarını ve bilahare olayda yaralanan tüm şahıslar tedavilerine müteakiphastanelerden taburcu olmalarına rağmen henüz tam anlamıylaiyileşememiş ve çeşitli zamanlarda tedavilerine devam edilmekte olduğunu belirtti.

Polis Müfettiş Muavini Andın Baytunç olay yerinde yapılan inceleme neticesinde 5 adet 9 mm'lik boş kovan,2 adet 9 mm'lik mermi çekirdeği bulunarak, emare olarak zaptedildiğini ayrıca zanlının olay günü kullandığıNS 575 plakalı Mercedes marka aracının aşağı Bostancı'da ikametgâhında bulunup emare olarak alındığını mahkemeye aktardı.Baytunç zanlının aranan şahıs ilan edildiğini ve olaydan yaklaşık 3 ay sonra 25 Ocak2021 tarihinde avukatı ile birlikte Lefke Karakolu'nagelip teslim olduğunu belirtti. Polis teslim olan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinin teyit tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca olayda kullanılan tabancanın halen daha aranmakta olduğunu belirterek bu bağlamda zanlının soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya zanlının soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmasına emi verdi.

Editör: TE Bilisim