Kar-İş taşımacılıkta gerçekleştirdiği eylem alanını genişletti… KAR İŞ’in eylemine bugün Özel Okullar da dahil edildi.

Sivil yolcular  ile devlet okullarına taşımacılık yanında  bugünden  itibaren özel okullara da öğrenci taşımacılığı yapılmayacak.

Öğrenci taşımacılığı konusunda başlayan sorun, DÜN Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği KAR İŞ’in şehirler arası yolcu taşımacılığını da durdurmasına neden oldu.

KAR İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, BRT’ye yaptığı açıklamada öğrenci taşımacılığı ile ilgili olumlu bir adım atılmadığı için eylemi genişleterek şehirler arası yolcu taşımacılığını da durdurduklarını belirtti.

Daha sonra üyeleri ile genişletilmiş bir toplantı gerçekleştiren KAR İŞ eylem alanlarını genişletme kararı aldı.

Toplantının ardından Başkan Fuat Topaloğlu imzası ile yapılan yazılı açıklamada hükümetin herşeye kayıtsız kaldığı, bir çözüm üretmek niyetinde olmadığı savunuldu.

Açıklamada, grev alanının genişletilerek bugünden itibaren, eğitim bakanlığına bağlı okullara taşınan öğrenciler ve sivil yolcuların yanında özel okullara taşınan öğrenci taşımacılığının da tamamen ve süresiz olarak durdurulacağı kaydedildi.

Bazı bölgelerde şiddet olaylarının meydana geldiğine de dikkat çekilen açıklamada KARİŞ’in böylesi olayları tasvip etmediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim