Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, zengin ürün çeşitliliği ve üretim gücünün yüksekliği ile ülke ekonomisinde çok önemli yere sahip Bursa şehri, sektörün en büyük buluşması olan BURTARIM 2012, Bursa 10. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 5.  Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'na, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenli olarak gerçekleştirdiği fuara KKTC’den Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni Bursa’ya davet etti.

 Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslardan Rusya'ya kadar ülkemizin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenen Tüyap tarım fuarlarının en büyük halkası olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına 67 kişilik bir ekiple katılan KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği 3 gün boyunca fuar alanında yer alan firmalarla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiler.

Bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarları olma özerliğini taşıyan Bursa Fuarı çeşitliliğini ve verimliliği artıran teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere topluca sunacak olan Fuarlar süresince katılımcı firmalar sektördeki yeniliklerini fuar alanında ilk kez tanıtıma sundu.  

BURSA 5. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI’nın kapsamında; Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri, İlaçları ve Ekipmanları, Mekanizasyon ve Sektörel Yayınlar yer aldı..

Hayvancılar Birliği ekibi ilk gün Fuar ziyaretlerinin ardından  ikinci gün Sütaş Eğitim Çiftliğine giderek Sütaş’ta 22 yıllık idari yönetici Veteriner Hekim Mecit Özdemir’in misafiri oldular.  2 saatlik ziyarette KKTC Hayvancılığı ve Sütaş Çiftliğindeki eğitim hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Hayvancılar Birliği ekibi daha sonra süt sağım hanesinde hayvanların sağım saatini yerinde gözlemleme şansı buldu.

Yılda 24 bin ziyaretçi sayısına ulaşan Sütaş, 13846 eğitim gören öğrenciye sertifika verdi. KKTC’den 5 kişinin de eğitim aldığını dile getiren Mecit Özdemir, Hayvancılar Birliği ekibi ile yakından ilgilenerek, onların sorularını yanıtladı. Sütaş’ın 2100 ton günlük süt işlendiğini belirten Özdemir, kapasitenin günlük 3000 tonun üzerinde olduğunu vurguladı. 32 ilden süt alıp üreten Sütaş, 4050 çalışanı ve 68 çeşit ürünü ile bugün Türkiye’nin en büyük süt işleme tesisi.

 

Editör: TE Bilisim