Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bazı bölgelerdeki tahıl alanlarında verim düşüklüğü olabileceğine işaret ederek, üreticilerin verim düşüklüğü olabilecek alanlarını yeşil olarak biçip değerlendirmelerinin kendileri ve ülke hayvancılığı için olumlu sonuç doğuracağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın yaptığı gözlem ve incelemeler sonucu, bazı bölgelerdeki tahıl alanlarında verim düşüklüğü olabileceği tespitinde bulunduklarına işaret edildi. Açıklamada, “Bu aşamada üreticilerimizin arazilerini kontrol ederek verim düşüklüğü olabilecek alanlarını yeşil olarak biçip değerlendirmeleri kendileri ve ülke hayvancılığı için olumlu sonuç doğuracaktır” denildi.

Bu sayede birim alandan daha fazla besin maddesi üretme şansı yakalanabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gelişmiş bir hayvancılığa sahip olan ülkemizin hayvan yemi ihtiyacını karşılamak açısından tahıl alanlarının yeşil olarak biçilip değerlendirilmesinin faydalı olacağı bir gerçektir. İlerleyen günlerde olası bir kuraklık durumunda Genel Tarım Sigortası Fonu Bitkisel Üretim Zorunlu Sigorta Tüzüğü kuralları kapsamında Kuraklık Kapsamına alınan alanlar içerisinde yeşil biçilip değerlendirilen arazilerin sahipleri arazilerini ikinci bir duyuruya kadar sürmemeleri koşulu ile herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklardır.” 
Editör: TE Bilisim