Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin iki yıldır devam eden sıcak su sorununa köklü çözüm ürettiklerini ifade ederek, bugünden itibaren tüm hastanede sıcak su sorunun olmadığını açıkladı.

17 yıldır hastanenin yükünü çeken tek trafo nedeni ile yaşanan düşük voltaj sorununun 2 Eylül 2016 itibarı ile sona erdiğini de söyleyen Sucuoğlu, 3 ay süren yoğun çalışmanın ardından kış ayları gelmeden sıcak ve soğuk su sorununu çözdüklerini, hastanenin tüm borularının yenilendiğini belirtti.

Hastanenin eski su borularının, artık yıprandığını ve işlevselliğini kaybettiğini vurgulayan Sucuoğlu, sorunun kökten çözümlenmesi için tüm boru ve tesisatın yenilendiğini söyledi.

Hastanenin bazı servislerinde soğuk su sorunu yaşandığını da ifade eden Sucuoğlu, bugünden itibaren hem sıcak hem de soğuk su ile ilgili bir sorunun yaşanmadığını kaydetti.

Hastane içerisinden geçen dere konusuna da değinen Sucuoğlu, derenin üstünün kapatılması için çalışmaların hızlandırıldığını,kısa süre içerisinde projenin tamamlanacağını ifade etti.

Derenin öncesi ve sonrasında oluşan kamışların temizlenmesi için de belediye ile görüşeceklerini belireten Sucuoğlu, böylelikle kış aylarında oluşacak olası felaketlerin de önüne geçilmiş olacağını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim