Protokole LAÜ adına Rektör Mehmet Ali Yükselen, TAK adına Ajans Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı imza koydu.

Bu sabah saat 09.00’da TAK’ta yer alan imza töreni öncesinde konuşan LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen, TAK ile yıllardan beri süregelen bir işbirliği bulunduğunu kaydederek, TAK’ın bölgeye ve üniversiteye gösterdiği yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yükselen, mevcut protokolün yenilenmesinden dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç Dr. Neriman Saygılı da, TAK’ın kendi misyonu gereği tüm eğitim kurumları ve halkın sesi olduğunu kaydetti.

Mehmet Ali Yükselen’le birlikte LAÜ’nün bir değişim içine girdiğini ve bu değişimin öğrenci gelişiyle alakalı bölgenin kalkınmasını, halkın ekonomik refahında da artış sağlayacağına inandığını belirtti.

Saygılı, LAÜ’nün TAK çalışanlarına eğitim imkânı sağlayacak olması nedeniyle çalışanlar adına mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

PROTOKOL NELERİ ÖNGÖRÜYOR?

TAK ile LAÜ arasında yenilenen işbirliği protokolü, tarafların, kendi alanlarına giren hizmet ve konularda karşı tarafla işbirliği ve yardımlaşmasını öngörüyor.

Buna göre, TAK LAÜ öğrencilerine staj ve araştırma olanağı ve haber hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı sağlayacak.

LAÜ ise TAK çalışanlarına ücretsiz lisans, master ve doktora eğitimi olanağı yanında bilgisayar ve benzeri konularda ücretsiz hizmet verecek.

Protokole göre taraflar protokol maddelerini iki yılda bir gözden geçirecek.
Editör: TE Bilisim