Kudret Özersay dün bazı gazetelerde küçük bir kızın cinsel tacize uğradığı yönündeki haberlerin veriliş şekline isyan ederek etik kuralların hiçe sayıldığı bir ortamda herkesi sorumlu davranmaya davet etti. Dün akşam sosyal medyada paylaştığı görüş ertesinde çok sayıda kişinin Özersay'a katılarak kamuoyunda bu konuda ciddi bir rahatsızlık olduğunu doğruladığı da gözlemlendi. Çocuk psikiyatrisi konusunda uzman olan isimlerin de olayların bu detayda ve erotize edilerek yansıtılmasının hiç sağlıklı bir davranış olmadığına vurgu yapmaları da dikkat çekti.
İşte Toparlanıyoruz Hareketi liderinin o saptaması ve konunun uzmanı olan isimlerden ve halktan gelen tepkiler:
Bir cinsel taciz olayının bu şekilde, adeta erotize edilerek tüm detaylarıyla gazetelerde yer alması hiç mi rahatsız etmez? Bir çocuğa yapıldığı söylenen tacizi adeta çocuklarımızın gözünün içine sokarcasına tasvir etmekten kim ne yarar sağlar merak ederim...Çok satar da o yüzden mi, bu mudur?
Evet bu toplumda bu türden olaylar madem ki yaşanıyor, bunların bilinmesi, deşifre edilmesi, herkesin dikkatine getirilmesi önemlidir. Ve bunları görmek istemeyerek, yok sayarak hayatımızı sürdüremeyiz. Fakat bu tür olayları çocukların ruh sağlığını bozmadan uygun şekilde yapmanın bilimsel bir yolu yok mudur? 
Henüz kaynağını bulamadım ancak:
- Taciz olayını polis haber bülteninde bu şekilde veriyorlarsa durum gerçekten çok vahim!
- Yok eğer mahkemede konuşulanları basın mensupları not alıyorsa, o zaman mahkemelerin buna bir sınırlama getirmesi gerekmez mi?
- Hade deylim muhabir yazdı, gazetelerin editörleri özellikle küçük yaştaki çocukların ruh sağlığını düşünüp bir öz denetim yapmaz mı?
Ben mi abartıyorum? bu konuların ilmini yapanlar ne düşünür bilmiyorum ama özellikle bu gazeteleri okuyan ya da sabah basın özetlerinde arabada işe/okula gelen ebeveyinleriyle birlikte dinleyen çocukları düşündüğümde bu konuda "onlar yaparken utanmadılar da biz yazarken mi utanalım" diyemeyeceğimizi düşünüyorum...(Çok iddialı değilim, tartışmaya açık bir konu ancak gazetelerde bugünkü detaylara göz atmadan söylediğimi anlamanız mümkün değil sanırım)
Editör: TE Bilisim