Haspolat'tan her gün süt taşıyarak giden aracın halini gören duyarlı vatandaşlar Kıbrıs Time'a ulaşarak 'içtiğimiz sütün hali ortada' diye isyan etti.

Hijyenik ortamda taşınmayan sütler yollarda dökülerek yerine ulaşıyor.

Kimsenin ses çıkarmadığı bu durum halkın tepkisine yol açtı. Üzerlerinde doğru dürüst bir kapak olmayan süt bidonları naylonlar ile örtülüyor. Bu şekilde güvenlik önlemi bile almadan taşınan sütlerin yollara dökülerek gittiğini gören duyarlı vatandaşlar yaşanan bu olaya tepki gösterdiler.

Kıbrıs Time'a ulaşan araç sahibi Ahmet Kuset, yapılan iddialara açıklık getirdi.
 Kuset, araçlarının her gün Lefkoşa'da SÜT Kurumu'a gittiğimi ve giderken de gerekli tedbirleri aldığını açıkladı. Sütlerin dökülmesi söz konusu değildir diyen Kuset, sütü teslim ettikten sonra bidonların su ile yıkandığını ve üzerilerinin naylonlarla örtülerek kapatıldığını belirtti. Resimde görülen dökülmüş süt resminin de yıkanan bidonlardan akan sütlerin sularla temizlenmesi sonrası bidonların üzerinden akan su-süt karışımı sıvı madde olduğunu söyledi.
Sütlerin bu şekilde taşınmasının bir sorun teşkil etmediğini belirten Kuset, yanlış yorumlardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.




Editör: TE Bilisim