Her yıl 21-27 mayıs tarihleri arasında yapmış olduğumuz etkinliklerin amacı aslında temel gıda maddesi olan süt ve süt ürünlerinin başta cocuklarımız olmak üzere her yaştaki yurttaşlarımıza hem sevdirmek, hemde tüketimini arttırmaktır. Üretim yapan hayvancıların derdi askari ücretliyle ve fakir fukara’da bu ürünleri en sağlıklı şekilde ve uygun fiyata sunabilmektir.

Hayvancılar Birliği olarak bizler özellikle üretilen sütün ne kadar zor şartlarda üretildiğini yıl oniki ay defalarca dile getirmekteyiz. Bu yüzden hükümet edenlerin özellikle 365 gün sabah, akşam üretilen tek ürün olan süt üzerinde doğru politikalar yapmalarını yoksa üretimin küçüleceğini her fırsatta söyledik. Bu süt Nasırlı eller tarafından üretilirken tarlada doğru yem bitkisini üretmekle başlayan süreç hayvanın doğru beslenmesi,Hayvan refahı ve çiftlikten sofraya gıda güvenliğini düşünerek üretimin her safhasında el değmeden soğuk zincir şeklindeki üretim savdamız tamamen insanlarımızın sofrasına daha kaliteli, daha ucuz süt ve süt ürünlerini sunabilmektir.

Bugüne kadar bizim görevimiz her zaman sağlıklı ve kaliteli bu sütü üretmek olmuştur. Ama üretimin büyümesini istemeyenler yanlış politikalarıyla her yıl için üretimi küçültmek için gayret sarfetmişlerdir. Her yıl % 12 civarında büyüyen süt sektörü, bu yıl % 5 de küçülmüş yani toplamda üretim %17 gerilemiştir. İhracatta süt ve süt ürünleri bu ülkenin birinci ihracat ürünü olmasına rağmen ve bununla gururlanması gerekenler teşvik sistemlerini bahane ederek süt üretiminin küçülmesi için yanlış yapmaya devam ediyorlar.

Hayvancılık sektöründen direk veya indirek olarak 50.000 kişi ekmek yemektedir. Ülkeye ciddi katma değer sağlayan bu sektörün tek sıkıntısı nitelikli yeni pazarların olmayışıdır. Bütün gayemizin bu olması ve el birliği ile çalışmamız gerekir. Üretimden anlamak ve üreticinin neler çektiğini hissetmek bir yaşam şeklidir. “Bizler üretmeye devam edeceğiz”. “Bizler süt üretimini yönetmeye devam edeceğiz”. “ Bizler kendi fabrikamızda (koop süt) mamül yapmaya ve halkımıza en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz.” “Bizler yeni pazarlar için çalışacağız ve bizler herkesin “ SÜT İÇMESİNİ ” bir politika haline getirip daha çok süt ve süt ürünlerinin tüketilmesini sağlayacağız”. Bu vesileyle süt haftası boyunca yapılacak olan etkinliklere katkı koymaya devam edip ülke genelindeki 20 bin öğrenciye süt ve süt ürünleri dağıtılacak ve sosyal etkinlikler düzenlenecektir.

HAYVAN ÜRETİCİLERİ ve YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ Başta süt üreten üreticilerimiz olmak üzere herkesin ve herkesimin süt haftasının hayırlı uğurlu olmasını temenni eder bol sütlü ve bol kazançlı günler dileriz. 

Editör: TE Bilisim