. Açılacak Sağlık Ocakları’nın, hem devlet hastanesinin yükünü azaltacağını, hem de bölge insanları açısından büyük bir kolaylık sağlayacağını kaydeden Hüdaoğlu, Sağlık Ocağı’nda bir Çocuk Hekimi, bir Kadın Doğum Uzmanı ve bir de Dahiliye Uzmanı olacağını belirtti.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Belediye Meclis Üyesi adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ve MYK Üyesi Gülçin Erkmen ile birlikte Tıp İş’i ziyaret etti.
-DR. SUPHİ HÜDAOĞLU-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, çalışanların haklarına yapılan müdahalelere karşı mücadele eden örgütlerin başında gelen Tıp İş ile örnek çalışmaları ve direnişi nedeniyle gurur duyduklarını söyledi. Barış, adalet, demokrasi ve çağdaşlaşma gibi olgularda Tıp İş ile aynı yolu yürüdüklerini belirten Hüdaoğlu, bu mücadelenin güçlenmesinin, aynı zamanda toplumun kazanması anlamına geleceğini vurguladı.
LTB’de de demokrasi açısından büyük aksaklıklar bulunduğunu belirten Hüdaoğlu, mali ve idari yapılanmanın şart olduğunu söyledi. Hüdaoğlu, adil ve şeffaf olacaklarını yineledi.
Başta Surlariçi olmak üzere Haspolat ve Sanayi Bölgesine Sağlık Ocağı açma düşünceleri olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, bu projelerle birlikte devlet hastanesinin yükünün de büyük oranda azalacağını vurguladı. Hüdaoğlu, bölge insanları için kolaylık getirecek Sağlık Ocağı’nda bir Çocuk Hekimi, bir Kadın Doğum Uzmanı ve bir de Dahiliye Uzmanı olmasını öngördüklerini belirtti.
-Gıda Güvenliği-
Gıda Güvenliği konusunda çok önemli projeleri olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, göreve geldikleri takdirde bir hafta içinde etiketleme sistemine geçeceklerini söyledi. İster burada üretilsin, ister ithal olsun tüm sebze ve meyvelere etiket getireceklerini belirten Hüdaoğlu, etiketi olmayan ürünlerin Lefkoşa Beledi sınırları içinde satılamayacağını söyledi.
-Su Güvenliği-
2010 yılında Tabipler Birliği tarafından Kuzey Kıbrıs genelinde yapılan su tahlillerinde Lefkoşa’da şebekeden akan suyun büyük bir bölümünün sağlıksız olduğunun tespit edildiğini kaydeden Hüdaoğlu, göreve gelir gelmez temel öncelikleri arasında su güvenliği olacağını kaydetti. Şebekeden akan sularla ilgili sürekli olarak tahlil yapılacağını, hangi mahallede hangi su temizdir veya kirlidir yönünde halka bilgi vereceklerini ifade eden Hüdaoğlu, pis suların temizlenmesi için de gerekenin yapılacağını vurguladı.
Kuzey Kıbrıs’ta son zamanlarda özellikle kanser vakalarında artış olduğuna dikkat çeken Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Gıda güvensizliği varsa, şebekeden akan su pis ise, yer hava toprak zehirli ise, sağlıklı olmak mucize olur” diye konuştu.
-EROL ŞEHERLİOĞLU-
Tıp İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, hem uzun yıllardır birlikte mücadele verdikleri TDP’li yetkililer, hem de TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyelerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ülkedeki rejimden ve LTB’yi bu hale getirenlerden kurtulmak gerektiğini belirten ve bu süreçte birlikteliğin önemine dikkat çeken Şeherlioğlu, ancak bazı yapıların yanlış düşüncelerinden dolayı bunun gerçekleşmediğini söyledi.
Dr. Suphi Hüdaoğlu ile gerek devlet hastanesinde, gerekse de Tabipler Birliği’nde birlikte çalıştıklarını ve çok yakından tanıdıklarını anımsatan Şeherlioğlu, “Siyasi, ekonomik ve sosyal baskılara dur demenin tek yolunun, Kıbrıs Türk halkını ayrı bir varlık olarak gören ve Kıbrıs Türk halkının yolunu açacak, çözüme inanan, barış ve demokrasi güçlerinin güçlenmesidir, bu bağlamda da bu güçlerin yönetime gelmesi arzusundayız” dedi.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim