Aygın seçim yasaklarını ihlal etti

-Sümer Aygın 28 Haziran gecesi Girne Belediye meclisini topladı ve 2-3 istihdam kararı aldı. Seçim yasaklarına rağmen istihdam yapıldı. Belediye Meclisinde her partiden meclis üyesi var. Girne Belediye Meclis üyeleri oyuna geldiler. Başsavcılık yazdığı bir yazıda seçim ve halk oylaması yasasına göre seçim süresince memur, geçici memur, işçi ve sözleşmeli de dahil olmak üzere her ne ad altında olursa olsun atama ve her türlü terfi barem ayarlaması ve nakil işlemleri ile hiçbir atama yapılamayacağını bildiriyor

- Girne Belediyesi’ne yaptığı haksız istihdamlara kimin dur diyecek? Başbakan Sibel Siber’in istihdamlarla ilgili aldığı kararları var kadrolaşma olmasın diye. Başbakan Sibel Siber Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ı görevden almalı

-Sümer Aygın çoktan tutuklanmalıydı ve yargı sürecine havale edilmeliydi. Tutuksuz da yargılanamaz. Çünkü kendisi ile ilgili emareleri karartabilir. Adaletin tecellisini önleyebilir onun için tutuklanmalı

-Girne Belediyesi’nde sadece seçim yasaklarının ihlal edilerek istihdam edilmesi yanında usulsüz ihaleler de var. Her taşın altından Sümer Aygın çıkıyor. Sümer Aygın’ın ayrıca Rise adlı bir şirketin ortağı olduğu da iddia ediliyor.

-Aygınlar Yapı LTD’e Sümer Aygın ortaktır. Yasaya göre Belediye Başkanı’nın şirketinden iş yapılamaz. Çok değerli savcılarımız var ancak irade yok.

-Akdeniz TV’nin uyduya çıktıktan sonra Girne Belediye Başkanı’nın yaptığı usulsüzlükleri bütün dünya duyacak

-Sümer Aygın’ın Belediyeler Yasası’na uymuyor. Belediye Meclis üyelerini toplantıya çağırmadan önce Belediye Müdürü’nü gündemle ilgili bilgilendirmiyor.

-Girne Belediyesi’nde özellikle eksik kaldırım işleri ve yağmur suları için birim fiyatı üzerinden yandaş 3-4 kişiden elden teklif alınarak anlaşmalar yapılıyor. İhale açmadan Rise adlı şirkete 800 bin TL’lik iş veriyor. Sümer Aygın’ın bu şirkete ortak olduğuna dair iddialar var. İddialar da güçleniyor.

-Girne Belediye Başkanı imzalı Mali İşler Şube Amiri Limasol Türk Bankası Çarşı şubesine yazı yazıyor ve Rice şirketi için temlik karşılığı 1 milyon 200 bin TL kullandırılması isteniyor. Bunun yanı sıra bu şirkete de Girne Belediyesi’nin kefil olacağı kaydediliyor. Kamuya ait hiçbirim şahıslara kefil olamaz.

-Karaoğlanoğlu çevre düzenlenmesi ve kaldırım işleriyle ilgili Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkanına, “bu işe ne zaman başlandı” diye soruyor. Belediye meclis üyelerinin haberi yok. Şirketle yapılan anlaşmanın tarihini soruyor. İşin süresi de soruluyor. İhale bedeli de soruluyor. 1 milyon 200 bin TL’lik bir iş bu. Belediye Meclis kararı gerekiyor. Adam dinlemiyor. Bu ihaleyi Rice şirketine veriyor ve hiçbir şey belli değil. İhalesiz veriliyor bu işler.

-Belediye Başkanı sırf bizi sindirsin diye Faşizanca baskılarla dama koyduğumuz LCD ekranına müdahale ediyor. Biz KKTC’nin en temiz TV’siyiz. Bu usulsüzlüğü bu ekranlardan yayınlayacağız. Her eve gireceğim Uyduya da çıkacağım. Bu kepazeliği ve usulsüzlüklerin hepsini evlere taşıyacağız. Girne’ye girişteki çemberin bulunduğu bölgede olan LCD ekranları trafik kazalarına yol açmaz mı diye sormak istiyorum. Sümer Aygın Mahkemelere yanıltıcı bilgi veriyor.

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, CTP-BG başkanlığında kurulan geçici hükümete çağrıda bulunarak, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın derhal görevden alınmasını istedi. Hüseyin Macit Yusuf, “Başbakan Sayın Sibel Siber’e çağrıda bulunuyorum. Seçim yasaklarını ihlal eden Girne Belediye Başkanın Sümer Aygın’ı görevde almalı” dedi.

Akdeniz TV’de usta gazeteci Şinasi Başaran’ın “Günaydın Akdeniz” programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulunan Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri belgeleri ile ortaya koydu.

Basında yer alan ve CTP’nin hükümete gelmesi halinde UBP tarafından işe alınanların durdurulacağı şeklindeki haberleri yorumlayan Yusuf, seçim yasağı döneminde işe alınanların durdurulmasının doğal olduğuna dikkati çekti. Ancak Hüseyin Macit Yusuf, yasal olarak işe alınanların ekmek paralarıyla oynamanın doğru olmayacağına vurgu yaptı.

SEÇİM YASAKLARINI İHLAL ETTİ

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit programdaki konuşmasında, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın seçim yasaklarını ihlal ederek bazı kişileri işe aldığına dikkati çekti.

Girne Belediye Başkanı Aygın’ın herkesi baskı altına aldığını ve sindirdiğine işaret eden Hüseyin Macit Yusuf şöyle dedi:

“16 yıldır Girne’yi yöneten Aygın pisliğe batmış vaziyettedir. Girne’de faşizan bir idare var. Herkesi baskı altına almış ve sindirmiştir. Yaptığımız yayınları tefrika ederek halka dağıtacağız ki, CTP’li belediye başkanının nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlaşılsın.

SÜMER AYGIN’IN YAPTIKLARI

28 Haziran gecesi Girne Belediye meclisini topladı Sümer Aygın ve 2-3 istihdam kararı aldı. Seçim yasaklarına rağmen istihdam yapıldı. Belediye Meclisinde her partiden meclis üyesi var. Girne Belediye Meclis üyeleri oyuna geldiler. Mevkilerde oturanlar oyuna gelemezler. Başsavcılık yazdığı bir yazıda seçim ve halk oylaması yasasına göre seçim süresince, bakanlıklar, katma değer bütçeli ve döner sermayeli kurum ve kuruluşlarda, KİT’lerde veya kamu iştiraki ile kurulan teşebbüs müessese ve işletmelerde ve belediyelerde memur, geçici memur, işçi ve sözleşmeli de dahil olmak üzere her ne ad altında olursa olsun atama ve her türlü terfi barem ayarlaması ve nakil işlemleri ile hiçbir atama yapılamayacağını bildiriyor.

Sayıştay’ın da aynı doğrultuda görüşü var. Bunların raporuna da gerek yok kanun maddesi açıktır.

Ama halkın oyunu alarak o koltuğa oturan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, 27 Mayıs’ta seçim yasakları başladığında istihdamlarını durdurmuyor ve devamlı işçi alıyor. Bu kanunlara yasalara aykırı. Neye güveniyor? Birikimine kapitaline güveniyor. O çeteye güveniyor. Bu ülkede adalet sistemi nerede. “

SÜMER AYGIN TUTUKLU YARGILANMALI


Konuşmasında Başbakan Sibel Siber’in istihdamlarla ilgili açıklamalarını da hatırlatan Akdeniz Medya Grubu Başkanı Yusuf, “Sümer Aygın’ın Girne Belediyesi’ne yaptığı haksız istihdamlara kimin dur diyecek? Başbakan Sibel Siber’in istihdamlarla ilgili aldığı kararları var kadrolaşma olmasın diye” şeklinde konuştu.

Hüseyin Macit Yusuf, emarelerin karartılmaması için Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın tutuklanması gerektiğini de belirterek şöyle dedi:

“Sümer Aygın çoktan tutuklanmalıydı ve yargı sürecine havale edilmeliydi. Tutuksuz da yargılanamaz. Çünkü kendisi ile ilgili emareleri karartabilir. Adaletin tecellisini önleyebilir onun için tutuklanmalı.”

HANGİ TAŞI KALDIRIRSANIZ ALTINDAN AYGIN ÇIKIYOR

Girne Belediyesi’nde sadece seçim yasaklarının ihlal edilerek istihdam edilmesi yanında usulsüz ihalelerin de bulunduğuna dikkati çeken Hüseyin Macit, “her taşın altından Sümer Aygın çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Macit Yusuf şunları söyledi:

AYGIN VALİ Mİ BELEDİYE BAŞKANI MI?

“Girne Belediyesi’nde yapılan işlerle ilgili hangi taşı kaldırırsanız Sümer Aygın ve yakınları var. Sümer Aygın’ın ayrıca Rice adlı bir şirketin ortağı olduğu da iddia ediliyor. Bu ülkenin kanunları Girne’de de Lefkoşa, Gazimağusa ve her yerde aynıdır. Sümer Aygın Belediye Başkanı değil de Vali mi? Federal Girne kantonunda mı yaşıyoruz? Girne Belediyesinde inanılmaz şeyler oluyor. Orada UBP’li meclis üyeleri var. Ancak onlar da oyuna geliyor. Belediye Başkanı onlara istediğini yaptırıyor. Belediye Meclisi üyeleri arada sırada dilekçe vererek soru soruyorlar. Ancak bunlara da yanıt vermiyor.”

AİLE ŞİRKETİNE MİLYONLARCA LİRA

Sayıştay raporuna göre Sümer Aygın’ın ailesine ait olan Aygınlar Yapı LTD’den Girne Belediyesi’nin yaklaşık 500 bin TL’lik malzeme aldığını hatırlatan Hüseyin Macit Yusuf, bazı müteahhitlere de ailesine ait olan bu şirketten malzeme alması için telkinde bulunduğunu söyledi.

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Yusuf, Girne Belediye Başkanı’nın Aygınlar Yapı LTD’e ortak olduğunu de kaydederek şöyle dedi:

“Aygınlar Yapı LTD’nin iki kardeş sahibi olduğunu tahmin ediyorduk. Bu şirkete Sümer Aygın ortaktır. Yasaya göre Belediye Başkanı’nın şirketinden iş yapılamaz. Çok değerli savcılarımız var ancak irade yok. Bu kepazeliktir. Bu kadar açık hırsızlık var. Bu kadar açık soygun var Girne Belediyesinde. Başka ülkede olsa hükümet düşer. Belediye başkanı yaptığı icraatlara devam ediyor. Bu adam tehlikelidir. Bu adam zarar veriyor topluma.”

UYDUYA ÇIKTIĞIMIZDA BÜTÜN DÜNYA DUYACAK

Akdeniz TV’nin uyduya çıktıktan sonra Girne Belediye Başkanı’nın yaptığı usulsüzlükleri bütün dünyanın duyacağına işaret eden Yusuf, belediyedeki ihalelerin de şaibeli olduğunu dile getirdi.

Girne cadde ve yollarının pislik içerisinde olduğunu belirten Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, Ziya Rızkı Caddesi’ndeki çevre düzenlemesinin halen bitirilemediğini kaydederek, “bu ihaleyi alan şirket çevre düzenlemesini neden zamanında bitirmedi?” sorusunu sordu.

BELEDİYELER YASASINA UYMUYOR

Sümer Aygın’ın Belediyeler Yasası’na uymadığına dikkati çeken Hüseyin Macit Yusuf, Belediye Meclis üyelerini toplantıya çağırmadan önce Belediye Müdürü’nü gündemle ilgili bilgilendirmediğini, alınan kararları da panoya asmadığını söyledi.

ELDEN VERİLEN İHALELER

Hüseyin Macit Yusuf, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın bazı ihalelere elden teklif verdiğine de dikkati çekerek şöyle dedi:

“Özellikle eksik kaldırım işleri ve yağmur suları için birim fiyatı üzerinden yandaş 3-4 kişiden elden teklif alınarak anlaşmalar yapılıyor. Neden hep aynı firmadan alınıyor bu teklifler. Bu durum Sayıştay’ın da dikkatini çekti. Kendisinin iddiasına göre elden teklif alınarak daha hızlı hizmet ediliyormuş. Bunlar küçük projelermiş ve ihale gerektirmiyormuş. Bu prosedürü uyguluyormuş. Sayıştay’a soru sorarak görüş istemiş. Sayıştay da kendisine ihale komisyonu tarafından 12 bin TL’yi geçmeyecek şekilde elden teklif alınabilir diye yazı yazıyor ve daha büyük işler için kapalı zarfla ihaleye çıkılması gerektiğine işaret ediyor.

İHALESİZ İŞLER


Ancak ihale açmadan Rise adlı şirkete 800 bin TL’lik iş veriyor. Sümer Aygın’ın bu şirkete ortak olduğuna dair iddialar var. İddialar da güçleniyor. Memleketin her tarafında usulsüzlükler ve yolsuzluklar var. Bunların üzerine gidecek adalet sistemi seyirci kalıyor bu duruma. Görevini yapmayan savcı, adalet sistemi de suçludur.”

Yasal prosedürlerin dışına çıkıyor ve bir şirketi devamlı kayırıyor. Belediye yasasına göre inşaat şirketi yüzde 10 teminat mektubu vermeli.Ancak bu şirket 80 bin TL yerine 50 bin TL’lik teminat mektubu verdi.”

BELEDİYE KEFİL OLUYOR

Girne Belediye Başkanı imzalı Mali İşler Şube Amiri Limasol Türk Bankası Çarşı şubesine yazı yazıyor ve Rise şirketi için temlik karşılığı 1 milyon 200 bin TL kullandırılması isteniyor. Bunun yanı sıra bu şirkete de Girne Belediyesi’nin kefil olacağı kaydediliyor. Kamuya ait hiçbirim şahıslara kefil olamaz.

YOLSUZLUK VAR

Sayın Dr. Sibel Siber, geçici hükümetin CTP’li Başbakanı siz bunu dikkate alınız. Sümer Aygın’la ilgili belgeleri ortaya koyuyoruz. Bu arada koalisyon ortaklarını da göreve davet ediyorum. Yolsuzluk var.. Sümer Aygın’a gücünüz yetmiyorsa ülkenin yönetimine talep olmayın. Sümer Aygın Girne’yi soydu soğana çevirdi. Raporlar ortada.

DİKTATÖR AYGIN’IN YANINDA ZAVALLI KALIR

27 Haziran 2010’da göreve gelen Aygın, bu süreçte o parti meclisinin görevini bitirmesine rağmen o görevi aşacak şekilde ihaleler verdi. Bir proje belediye meclisinin görev süresini aşarsa Bakanlar Kurulu’ndan onay alması gerekir. Belediye meclisi üyeleri soruyor dilekçe ile ihale ilgili bilgi soruyorlar. Eskiden gelen işleri görüşmek istiyorlar ancak belediye başkanı görüşmüyor. Diktatör bunun yanında zavallı kalır.

KİMSEYİ DİNLEMİYOR

Karaoğlanoğlu çevre düzenlenmesi ve kaldırım işleriyle ilgili Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkanına, “bu işe ne zaman başlandı” diye soruyor. Belediye meclis üyelerinin haberi yok. Şirketle yapılan anlaşmanın tarihini soruyor. İşin süresi de soruluyor. İhale bedeli de soruluyor. 1 milyon 200 bin TL’lik bir iş bu. Belediye Meclis kararı gerekiyor. Adam dinlemiyor. Bu ihaleyi Rice şirketine veriyor ve hiçbir şey belli değil. İhalesiz veriliyor bu işler.

AYGIN’IN YASA DIŞILIKLARINA GÖZ YUMANLAR DA SUÇLU

Başbakan bu yasa dışılığı önleme konusunda ne yapacak? Bu yasa dışılığı göz ardı edenler, yolsuzluklara göz yumanlar da Aygın’la iş ortaklığı yapmış olurlar. Devletin etkin birimlerinin bu Rice şirketini gözlem altına alması gerekiyor.”

ÖNCE YÜKSEK BİNALARA KARŞI ÇIKTI ŞİMDİ KENDİ YAPIYOR

Yaklaşık 40 kişinin yüksek bina yapmak istediğini ancak buna karşı çıkan Girne Belediye Başkanı Aygın’ın kendisine gelince yüksek bina yaptığını hatırlatan Hüseyin Macit Yusuf, Emtan Tower adlı bir şirkete kendi arazisi üzerine 10 katlı inşaat izni verdiğini söyledi.



REKLAM TABELALARI

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın Akdeniz TV’nin bir binanın üzerine koyduğu LCD ekranından rahatsız olduğuna dikkati çeken Hüseyin Macit Yusuf, “Aygın, Lefkoşa ve Girne’deki LCD ekanlarını herhalde görmüyor. Dama koyduğumuz LCD ekranına faşizanca müdahale ediyor” dedi.

Akdeniz Medya Grubu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf şöyle dedi:

“Belediye Başkanı sırf bizi sindirsin diye Faşizanca baskılarla dama koyduğumuz LCD ekranına müdahale ediyor. Biz KKTC’nin en temiz TV’siyiz. Bu usulsüzlüğü bu ekranlardan yayınlayacağız. Her eve gireceğim Uyduya da çıkacağım. Bu kepazeliği ve usulsüzlüklerin hepsini evlere taşıyacağız. Girne’ye girişteki çemberin bulunduğu bölgede olan reklam panoları trafik kazalarına yol açmaz mı diye sormak istiyorum. Sümer Aygın Mahkemelere yanıltıcı bilgi veriyor.

REKLAM ŞİRKETİYLE DE Mİ ORTAKLIĞI VAR?

Girne’ye girişteki çemberde yer alan LCD ekranını yapan şirketle ortaklığın mı var diye soruyorum. Girne Belediyesi’nin elemanları da çalışıyor orada. Kadın pazarlayan sms alan televizyonlar var.. Biz işimizi yapıyoruz. Bir yetkili yok mu memlekette.Benim Allahtan başka hiç kimseden korkum yok. Biz hukukun içinde hareket ediyoruz.” 
Editör: TE Bilisim