Başbakan Faiz Sucuoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan bir programa telefon bağlantısı ile katılarak, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi'nin (YDP) güven oylamasına katılmama kararını değerlendirdi. 

Sucuoğlu, “Söyleyecek bir şey yok. Bu sabah DP'den bir arkadaş bizi ziyaret etti. Belli konuları tekrardan değerlendirdik. Herhangi bir sıkıntı görünmediğini söylediler. Öğleden sonra fikirilerini değiştirmişler” dedi.

Sucuoğlu, “Önümüzdeki süreçte ülkeyi bir erken seçim bekliyor benim görebildiğim bu. Başka bir koalisyon imkanı ortaya çıkar mı bilemiyorum. Bu kadar denemeden sonra bir sonuca varılamıyorsa bir erken seçimin ciddi ciddi konuşulması gerekir ” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu yarın UBP MYK’nın toplanacağını ve görüş alışverişi yapacaklarını dile getirdi.

100 günlük eylem planına da işaret eden Sucuoğlu, "100 günlük bir süreye sınırladıkları maddelerin hepsi bizim Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığımız protokolün içerisinde ve hükümet programında yer alıyor. Bunları tekrardan maddeler haline getirilip, öneri olarak sunulmasını yadırgadık. Geçtiğimiz hafta ben Bakanlar Kurulu'ndaki arkadaşlara sundum, hatta ben 1-2 madde ekledim. Ama dediğim gibi ilk duyduğumuz andan itibaren çok gereği olmadığını düşündük. Güven oylamasından sonra enine boyuna konuşur ve hep birlikte karar veririz dedik. Hatta bazı maddeleri de biz eklemeyi planlıyorduk. Ama tehdit gibi bir yaklaşımı kabul edemeyiz" dedi. 

Güven oylamasından önce 100 günlük eylem planının imzalanması konusunda ısrar edilmesini de UBP olarak kabul etmediklerini belirten Sucuoğlu, "Sıkıştırma gibi oldu... Ya yapacaksınız ya da biz daha ileriye gitmeyiz gibi..." diye konuştu. 

Başbakan Sucuoğlu, YDP’nin güvenoyu vermeme gerekçelerini dinlediğini ve inandırıcı bulmadığını da kaydetti.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

Sucuoğlu, bir açılım yapılacak ise bunu UBP'nin yapması gerektiğini de belirterek, "Bu şekilde önümüze konulması kabul edilebilir değil. Geri çekilme sebeplerini kendilerini bilir. Buysa sebep tamam ama başka sebepler de var ise halkımızla paylaşmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi