Projelendirme çalışmalarına 2012 yılının ilk aylarında başlanan 62 kubbe ve 6 minareli planlanan görkemli caminin 2.5 yılda tamamlanması planlanıyordu.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) yerleşkesinde yapımına başlanan caminin temel atma törenine dönemin TC Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, TC Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber başta olmak üzere birçok devlet büyüğü katılmıştı.

27 milyon dolara mal olacak bu kutsal mabedin inşaatının tamamlanma süresi ise 2.5 yıl olarak belirlenmişti.

Aynı anda yaklaşık 10,000 kişinin ibadet edebileceği büyüklükte olacak cami kaba inşaatı bitse de 7 yıldır tamamlanamadı.

2.5 yılda tamamlanamayan  Dr. Suat Günsel Camii'nin daha sonra yapılan bir açıklamada  2020 yılının Kasım ayında bitirilmesinin planlandığı açıklandı. 

Malzeme seçimi ile ilgili olarak online sistem üzerinden Kıbrıs Türk toplumundan görüş alınmak amacıyla anket de yapıldı.

Camii’nin tamamlanmak üzere olan Kubbe ve Minarelerinde kullanılacak malzemenin belirlenmesi için yapılan anket sonucunda, 62 kubbe ve 6 minarenin altın renkli paslanmaz çelik krom kaplama olması tercih edildi.

Kıbrıs'ın en şatafatlı camii olacak projenin bir türlü tamamlanamaması hayal kırıklığı yarattı.

YDÜ'nün cami inşaatının temel atma töreninden sonra bir çok inşaat projesini tamamlamasına rağmen Dr. Suat Günsel Camii 7 yıldır bitirilememesi akıllarda soru işaretleri yarattı.

Editör: TE Bilisim