İSKELE BELEDİYESİ’NİN 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİĞİ


İskele Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikle İskele Ecevit Meydanı’nda halka broşür dağıtarak, suyun paylaşımcı ve dayanışma içerisinde kullanılmasına dikkat çekti. Halkın yoğun ilgisini çeken etkinliğe, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, belediyenin üst düzey yöneticileri ve belediye personeli katkı koydu.

Bu yıl Dünya Su Günü’nde, Uluslararası Su Dayanışma Yılı’ndan esinlenerek, dünya üzerinde düzensiz şekilde yayılmış olan su kaynaklarının işbirliği içerisinde yönetilmesi ve barış için bir araç olarak kullanılmasının teşvik edilmesi öngörüldü.

Etkinlikte bir açıklama yapan Başkan Halil İbrahim Orun, İskele bölgesinde yaşanan su sıkıntısına dikkat çekerek, birkaç yıldır bu sorunu Bafra Deniz suyu arıtma tesislerinden sağlanan su ile gidermeye çalıştıklarını ifade etti. İskele Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti finansman desteği ve kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiği bir proje ile, İskele’nin Kuzey’inde bulunan bir kuyu suyundan elde edilecek 500 m3/gün kapasiteli bir arıtma tesisini yakın gelecekte devreye koyacağını söyleyen Orun, suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılmasının halkın mevcut kaynaklardan eşit yararlanması açısından önemli olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerle ortak kullanılan bir kaynak olan su konusunda farkındalığın oluşmasını hedeflediklerine işaret eden Orun, suyun kenttaşlar arasında adil ve şeffaf paylaşılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Dünya Su Günü etkinliğine katılarak destek veren İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, İskele Belediyesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, suyun önemli bir kaynak olduğuna vurgu yaptı. Ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ın genelinde kullanım ve içme suyunda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, mevcut su kaynaklarının entegre bir su yönetimi ile ele alınmasının önemine işaret etti. İskele Belediyesi’nin su arıtma tesisinin yakın gelecekte devreye girmesiyle su konusunda bölgede bir rahatlama olacağına inandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, suyun bilinçli ve dayanışma içerisinde kullanılmasının, bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılması için hayati önem taşıdığını ifade etti. Anavatan Türkiye ile yürütülen KKTC Su Temini Projesi’nin, ekonomik ve sosyal boyutuyla Avrupa Kıta’sının en büyük projelerinden olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Barış Suyu olarak adlandırılan bu kaynağın adanın bütününe dağıtılarak, Kıbrıs’ta olası bir anlaşmaya katkıda bulunması temennisinde bulundu.



 
Editör: TE Bilisim