TÜRK-SEN

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yayımladığı mesajda, saldırıda hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Bıçaklı mesajında şöyle dedi:

Bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz yıllarca terörün her türlüsüne karşı çıktık karşı çıkmaya da devam edeceğiz.

Hiç arzu etmediğimiz bu olayların bir daha yaşanmamasını dileriz. Türk Milleti’nin acısını paylaşır başsağlığı diliyoruz.”

KTOEÖS

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de yönetim kurulu adına yayımladığı başsağlığı mesajında; terörün; masum, suçsuz insanları öldürerek haklı kavga yaptığını zanneden hastalıklı bir düşünce biçimi olduğunu kaydetti.

İster devlet, ister PKK, ister İŞİD, ister örgüt, ister birey olsun insanın doğuştan gelen en temel hakkı olan yaşama hakkına saldırarak, suçsuz insanları bu haktan kahpece mahrum bırakarak siyasi sonuca ulaşma hakkına sahip olamaz. Bu kirli siyaset, ideolojik körlük, yaratılan kan göllerinde boğulacaktır” diyen Gökçebel mesajında şu ifadelere yer verdi:

İster Ortadoğu’da, ister Güneydoğu’da, ister Ankara’da, İstanbul’da öldürülen insanların üzerinden politik, siyasi sonuç bekleyenler insan olamaz. Bir tek canlının hayatına son vermek bile affedilemezken, yüzlerce insanın ölmesine neden olan hasta politikalar insanlığın kanseridir ve tedavi edilmelidir.

Aynı coğrafyada yıllardır birlikte yaşayan halkların farklılıklarını ölüme dönüştüren bu hastalık bitirilmelidir. Barış ve huzur, Türkiye halklarının da, Ortadoğu ve diğer halkların da en önemli hakkıdır. Terör üzerinden, kardeş kanı üzerinden kimse politika yapmamalıdır, genç insanların (hangi meslekten olursa olsun), çocukların, yaşlıların katli üzerinden amaç ve hedef belirlememelidir.

Terör saldırılarının artık son bulması çağrısını tekrarlarken, AKP Hükümeti ve her kesimi barışla birlikte kazanmaya çağırıyoruz.  Savaşı, terörü tercih eden anlayışları yüzlerce kez lanetliyor, kınıyoruz. İstanbul’da kaybedilen canlar için hepimizin başı sağ olsun.”

GÜÇ-SEN

GÜÇ-SEN Başkanı Derviş Dağman da yönetim kurulu adına yayımladığı mesajda, “Türkiye'de maç çıkışı polislere yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölen insanlara Tanrı'dan rahmet, yaslı ailelerine sabır, Türk ulusuna baş sağlığı dileriz” dedi.

MÜSİAD

Müsiad Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu da yayımladığı mesajda, “Türkiye'yi ve milletimizi hedef alan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Çok sayıda polis ve sivil kardeşimizin hayatını kaybettiği bu alçakça saldırıda birçok polisimiz de yaralanmıştır. Müsiad Kıbrıs olarak hayatını kaybedenlere Cenab'ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Millet olarak; iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte mensubu olduğumuz yüce Türk milletinin yanındayız, destekçisiyiz. Milletimizin huzurunu, güvenliğini ve geleceğini korumak için vazife yapan ve canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız.

Kıbrıs Türkleri olarak bu mübarek mevlit kandilinde tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu saldırılar ne Polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir.”

Editör: TE Bilisim