Başbakan İrsen Küçük, ülke gençlerinin birçok spor dalında başarı göstermesine rağmen spor alanında da uygulanan ambargo ve izolasyonların devam ettiğine dikkat çekerek “AB söz vermesine rağmen spor alanındaki ambargolar hala devam etmektedir. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

Başbakan İrsen Küçük,  dün akşam düzenlenen törende, KKTC Taekwondo, Karate, Aikido, Kurash, Wushu, Muaythai Federasyonu’nun 2013 Şubat ayında gerçekleştirdiği kara kuşak ve dan sınavında başarılı olan sporcularla, 2012 yılında düzenlediği sınavda sertifikaları Global Taekwondo Federation (GTF) tarafından onaylanan sporculara törenle diploma ve ödüllerini verdi.

Toplam 41 sporcunun sertifika ve diploma aldığı etkinlikte Grand Master Eyüp Zafer Gökbilen tarafından Başbakan İrsen Küçük’e taekwondo sporuna yaptığı katkılar nedeniyle karakuşak takdim edildi.

Sporcuların gösteri sunduğu gecede Başbakan Küçük ile  Federasyon Başkanı Gökbilen birer konuşma gerçekleştirdi.

Törene, Başbakan İrsen Küçük, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, UBP Genel Sekreteri, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, ile Taekwondo, Karate, Aikido, Kurash, Wushu Federasyonu Başkanı Grand Master Eyüp Zafer Gökbilen, federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.

GÖKBİLEN

Taekwondo, Karate, Aikido, Kurash ,Wushu, Mauythai Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen yaptığı kısa konuşmada, Uzakdoğu sporlarında kara kuşak sahibi olmanın uzun ve özverili bir çalışma gerektirdiğini belirterek, bu başarıyı gösteren sporcuları kutladı.

Bu yıl Uluslararası Teakwando Şampiyonası’nın KKTC’de gerçekleşeceğini ifade eden Gökbilen, şampiyonaya her kategoride katılacaklarını ve amaçlarının ülkeye şampiyonluk getirmek olduğunu vurguladı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise büyük özveri isteyen Uzakdoğu sporlarında başarılı olan sporsuları kutlayarak, başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu.

Ülke gençlerinin birçok spor dalında başarı göstermesine rağmen spor alanında da uygulanan ambargo ve izolasyonların devam ettiğine dikkat çeken Başbakan İrsen Küçük, “AB söz vermesine rağmen spor alanındaki ambargolar hala devam etmektedir. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

Şampiyonasının bu yıl KKTC’de gerçekleşecek olmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Başbakan Küçük, “sporcularımızdan şampiyonluk bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim