Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nde görev yapan sosyal hizmet memurlarına yönelik 1. Oryantasyon Programı düzenlediği bildirildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, program,  halka sunulan hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla düzenlendi.

Program, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin konuşmasıyla başladı. Toplantıda Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da hazır bulundu.

ŞERİFE ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi açılıştaki konuşmasında, sosyal hizmet uzmanlarının  eğitimini günün şartlarına  uydurmak için, personele yönelik oryantasyon programı düzenlediklerini söyledi.

Ünverdi sosyal hizmet uzmanlarının,  çocuklar, yaşlılar, ihtiyaçlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin  yanında olduğuna işaret ederek, sosyal hizmet mesleğinin  özveri ve  fedakarlık gerektirdiğini kaydetti.

“Halkımıza sahip çıkacağınıza, gizlilik ilkesi içinde,  onlara en iyi hizmeti vereceğinize, toplumumuzun tüm kesimlerine duyarlılıkla yaklaşacağınıza inanıyorum” diyen Ünverdi,  eğitime katılanlara başarı diledi.

Açıklamada, 1-4 Nisan tarihleri arasında, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek oryantasyon programında Daire Genel Kuralları, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Görev ve Çalışma Alanları, İletişim Becerileri, Beden Dili, Empati konuları üzerinde durulacak.

Editör: TE Bilisim