Demokrat Parti (DP) Parti Meclisi, Genel Sekreter Bengü Şonya’nın istifasını oy birliğiyle reddetti.

DP’den yapılan açıklamaya göre, DP Parti Meclisi dün akşam Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı seçim sonuçları ile DP Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın istifasını değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantıda, DP’nin seçimi kaybetme nedenleri üzerinde durularak, partinin oyunu yüzde 22’ye yükseltmesine dikkat çekildi.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclisi üyelerine başarı dileyerek, Lefkoşa’nın hayrı için atılacak her adıma katkı koymaya hazır olduklarını bildirdi.

DP’nin yükselişte olduğunu ifade eden Denktaş, genel seçimlerde DP’yi sandıktan birinci parti çıkaracaklarını kaydetti.

ARABACIOĞLU

DP LTB Başkan adayı ve Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu da, seçim süreci boyunca kimseyi rencide etmeden propaganda yapmasına rağmen bir televizyon kanalının günlerce aleyhinde yayınlar yaptığını ifade ederek, söz konusu televizyon kanalı aleyhine dava açtığını söyledi.

Siyasete önceden küskün olduğunu, ancak devam kararı aldığını söyleyen Arabacıoğlu, “Bu tür olaylar beni siyasetten uzaklaştırmaz. Tam tersine daha da kamçılar” dedi.

Arabacıoğlu, LTB seçiminde “gönüllerin başkanının” DP ve ekibi olduğunu kaydetti.

ŞONYA

İstifasının reddedilmesinin ardından konuşan Şonya ise, “Demokratik ve etik kurallara uymak bu aşamada birçok kesime yabancı veya gereksiz gibi görünebilir. Ancak halkın önünde olan insanlar sözlerinin arkasında durmasını bilmelidir. İki yıl önce halkımıza verdiğim sözü, kimse hatırlamasa dahi tutmanın huzurunu yaşıyorum. Parti başkanımız ve parti meclisimizin verdiği yeni bir güven tazeleme ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim