Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği, Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında yaşamlarını yitiren ve yaralanan işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği, yaptığı açıklamada, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’yle, “Soma’da kararan yüreklere bir ışıkta sen yak” sloganı altında yardım kampanyası düzenlediklerini bildirdi. 

Kazanın Kıbrıs Türk halkını derinden sarstığını dile getirip “Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Kıbrıs Türk halkının da derinden sarsıldığı kazanın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” diyen Kızılay, olayda yaşamlarını yitirenlere allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamaya göre, yardım etmek isteyen vatandaşlar; Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne ait 4142 nolu ortak banka hesabı ile tüm GSM operatörlerinden “Soma” yazarak ‘4142’ye mesaj atabilecek.

Bağışlar; Türkiye İş Bankası, T. C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, İktisat Bankası, Creditwest Bank, As Bank, YDÜ Bank, Limasol Kooperatif Bankası, Öğretmenler Yardımlaşma Kooperatifi, Kooperatif Bankası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Bankası’na ‘4142’ nolu hesaba yapılabilecek.
Editör: TE Bilisim