Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nin organizasyonu ve grup hayvanseverin katkılarıyla sokak hayvanları yararına bir kermes düzenlendi. MGA’da düzenlenen kermeste geliri sokak hayvanlarının bakımında kullanılmaküzere çeşitli kişi ve işyerinin bağışta bulunduğu ikinci el eşya ve kitapsatışı yapıldı. Kermesten elde edilen gelir, Gazimağusa Belediyesi’nin inşa ettiğiHayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’neki geçici barınakta bakımları belediye tarafından yapılan yaklaşık 250 köpeğinyem ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasınakatkı sağlayacak.Hayvan severlerin oldukça ilgi gösterdiği kermese, Gazimağusa DP Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve GazimağusaBelediye Başkanı İsmail Arter dekatıldı.

Dinçyürek: “Aynı dünyayı aynı çevreyi paylaştığımız canlıların tümüne sahip çıkmamız gerekir”
DP Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek konuşmasında, toplumun genelinin sahip çıktığı ve destek verdiği bir faaliyetin başarısız olmasının mümkün olmadığını, hayvan sevgisinin olmadığı yerde insan sevgisinden de bahsedilemeyeceğini ifade etti. “Aynı dünyayı aynı çevreyi paylaştığımız canlılarıntümüne sahip çıkmamız gerekir” diyen Dinçyürek, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde belediyelerle protokoller yaparak belediye sınırları içinde hayvan barınaklarının yapılması için büyük bir adım attığını ve bunların sonucunu büyük bir heyecanla gördüğünü ifade etti.Dinçyürek, halkın bu tür etkinliklere daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiğini, herkesin kendi imkanları ölçüsünde yapabileceği katkıları yapmasını ve sevgilerini ortaya koyarak barınaktaki hayvanların bakımına, sosyalleşmelerine yardımcıolmalarını istediğini belirtti.

Çolakoğlu: “Gençlerimizin toplumumuzdaki sorunlara olan duyarlılığı yurdumuz adına umut vericidir.”
Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, toplumumuzdaki bir çok genç tarafından oluşturulan gruplardan biri olan Mağusa Gelişim Akademisi’nin sokak hayvanları için yaptığı etkinliğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “gençlerimizin toplumumuzda sorunlara olan duyarlılığı yurdumuz adına umut vericidir. Bu da ülkelerine nekadar sahip çıktıklarını ve önem verdiklerini gösterir.” dedi. Etkinliğin suya atılan bir dalgaya benzeten Çolakoğlu, küçükten başlayıp halkaların genişleyerek topluma yayılmasını temenni etti.

Küçüklükten başlayan her kazanımın insanın kendisiyle büyüdüğüne inandığını ifade eden Çolakoğlu, “Çocuklarımıza ve gençlerimize doğasevgisini, canlıya olan saygıyı, çevre bilincini aşılayarak gelişmiş bir toplum olabileceğimize inanıyorum.Sokak hayvanlarına yardım gönülleri kulübü üyelerinin bu etkinlikleri de daha önce küçük ölçekli olarak gerçekleştiriyorduk. Mağusa Gelişim Akademisi sayesinde bugün daha büyük ölçekli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. “ şeklinde konuştu. Çolakoğlu şunları kaydetti: “Bugüne kadar belediyemiz üzerine düşen barınak ve bakım gibi bazı görevleri yerine getirdi. Biz gönüllüler olarak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz, halkımızın ilgisini bekliyoruz. Bizim problemimiz hayvanlarla değil insanlarla yaşadığımız sıkıntılardır. Hayvanlar sevgi doldur ve onlara yardım etmek için gönüllü olarak bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Buradan Gazimağusa belediyesine teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Arter: “Şehrimizdeki hayvanlara sahip çıkmamız gerekmektedir.”
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arterde konuşmasında, GazimağusaBelediyesi bünyesinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üstelenen Mağusa Gelişim Akademisi’nde faaliyet gösteren sokak hayvanlarına yardım kulübünün hayvan severlerle birlikte anlamlı bir kermes düzenlendiğini ifade etti. Gazimağusa’da yaşayan sokak hayvanları için bir takım çalışmalaryürüttüklerini, önümüzdeki ayhizmete girecek olan barınağın bu konuda önemli bir görev üstleneceğini söyleyen Arter, son olarak telsimle ortaklaşa olarak sokak hayvanlarının beslenmesini sağlayan köpekleri besleyen geri dönüşüm kutusunu. “Şehrimizde yaşayan hayvanlara sahip çıkmamız gerekmektedir.” diyen Belediye Başkanı İsmail Arter, bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren ve yardım eli uzatan herkese teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim