Kurum, kuruluş ve dairelere yönelik yerinde uygulamalı eğitimler çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimde, kurum personeli, bugün, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) binasında, Lefkoşa Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü’nden Osman Özder, Salahi Gazioğlu ve Salih Avcı tarafından bilgilendirildi. 
Eğitimde, TAK çalışanlarına, kaza ve acil durumlarda alınması gereken önlemler ve hayat kurtaran ilk yardım müdahaleleri ile yangın söndürme konularında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verildi. 
Eğitimde, yaralanmalar, ani sağlık sorunları, kalp krizi, solunum yetmezliği, boğulma gibi durumlarda kişiye nasıl müdahale edilmesi gerektiğine ilişkin ilk yardım bilgileri paylaşılırken, hayat kurtaran ilk yardım müdahaleleri de uygulamalı olarak gösterildi. 
Eğitimde, yangına müdahalede yapılması gerekenler hakkında teorik bilgiler de verildi. Teorik bilgilerin ardından TAK çalışanlarına, Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri tarafından kontrollü yakılan ateşi, yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek söndürme eğitimi de verildi.
Eğitim, pandemi koşullarına uygun olarak yapıldı. 

Haber: Anıl Işık

Boğazköy-Dikmen ana yolundaki kazada alkollü sürücü yoldan çıktı… Boğazköy-Dikmen ana yolundaki kazada alkollü sürücü yoldan çıktı…

Editör: Haber Merkezi