Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, İstanbul’da Bezmialem Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Afet-14 Kongresi"ne katıldı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, kongre, “Afet Yönetimi Kavramı” ana başlığı altında düzenlendi.

Kongre programı çerçevesinde “afet eğitimleri, eğitim içerikleri ve eğitim modülleri, afet müdahale ekipmanları ve standartları, afette görevli personelin özlük hakları ve görev esnasında ortaya çıkabilecek hukuki problemleri ile çözüm önerileri, kurtarma operasyonları ve doğru uygulamalar, yangın ve yangın ortamında kurtarma operasyonları, afet lojistiği ve lojistik yönetimi, afet hemşireliği ve hassas grupların sağlık bakımı, afetlerde kimliklendirme, nükleer tehlikeler, radyasyon yaralanmaları ve korunma, arama köpeği ve eğitimleri, KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) Mobil Uygulamalar ve Hastane KBRN hazırlıkları” gibi konular ele alındı.

Kongreye, AFAD, Bezmialem Üniversitesi, Kızılay yetkilileri, Türkiye Arama Kurtarma Federasyonu yetkilileri ve afet yönetimi kavramı konusunda uzman diğer kuruluş ve üniversitelerden katılımcılar yanı sıra yabancı ülke uzmanları da katıldı.

Kongrede, Kanada'dan Matt Capobianco (Global Medic), Finlandiya'dan Toni Leikas (Michtech), Suudi Arabistan'dan Kenan Bağcı (Oic-Sesric), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden İbrahim Çağlar (Sivil Savunma Teşkilatı), Almanya'dan Klaus Roper (Sar Germany), Hollanda'dan Mark Albon (Opcw) Ve İngiltere'den Andrew Lee (Sheffield University) sunum yaptı.

“Uluslararası Afet-14 Kongresinde” sunum yapan Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, afetlere hazırlık kapsamında halkın tüm kademelerinin bilinçlendirilmesi ve destek unsuru olarak organize edilmesi hakkında brifing verdi. 
Editör: TE Bilisim