Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı koordinatörlüğünde yapılacak “Sivil Savunma Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSRC) Tatbikatı ve Genel Kurul Toplantısı- 2014”e, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan 9 üniversitenin yanı sıra, 14 yabancı ülkeden toplam 17 üniversitenin akademisyenleri ve arama-kurtarma kulüp mensubu 158 öğrenci katılacak.

Katılımcılar arasında Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nin katkılarıyla ülkede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ile Atatürk Öğretmen Akademisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi ekipleri bulunuyor.

KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, tatbikat 18.00-19.15 saatleri arasında Lefkoşa Araç Kayıt Dairesi ile Gelir ve Vergi Dairesi arasındaki boş arazide gerçekleştirilecek.

Genel Kurul toplantısı ise 10.00-14.30 saatleri arasında Girne Acapulco Otel'de düzenlenecek. Genel Kurul toplantısı çerçevesinde; ikinci dönem Konsey Başkanı ve Asbaşkanı seçimi, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi ile 32 üyeye sahip konseye üç yeni üniversitenin kabulü ve statü metni onaylanacak.

Açıklamaya göre, konuk edilen üniversite öğrencilerine, Kuzey Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel yerlerin de tanıtımı yapıldı. 
Editör: TE Bilisim