YDÜ Büyük Kütüphane’de düzenlenen törene Başbakan Ersin Tatar da katıldı.

Tören; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Sivil Savunma Teşkilatı’yla ilgili film gösterimi gerçekleştirildi.

Törende ilk konuşmayı yapan Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürü Alkan Gedikoğlu, 1 Ocak 2020’de 60 yaşını doldurarak hizmet sürelerinin sonuna gelen personele hizmet ve teşekkür belgesi vereceklerini ifade ederek, 1976’da kurulan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Teşkilatın her geçen gün büyüyerek, halkın her durumda tüm gereksinimlerini karşılayabilir bir noktaya geldiğini söyleyen Gedikoğlu, teşkilat ve halk arasında bir köprü görevi gören halk örgütlerinin büyük emekler sarf ettiğini belirtti.

Görev süreleri sona eren Halk Örgütü mükellefleri adına konuşan Gökhan Şengör ise, afet ve acil durumlarda, ayrıca savaş dönemlerinde halka hizmet için çalışan mükelleflerin, her olasılığa karşı her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Şengör, örnek bir kurum durumunda olan Sivil Savunma Teşkilatı’nın her koşula daima hazırlıklı olmak adına çalışmalarına devam edeceğini de söyledi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç ise, kuruldukları günden bu yana KKTC halkına doğru, süratli, organize ve etkili hizmetler verebilmek adına gece – gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, bu törenin; halk örgütlerindeki görev süreleri dolacak olan mükelleflerin aileden ayrılacağı anlamı taşımadığına işaret etti.

Karakoç, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk’ün çizdiği yolda hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Göç-Taş Halk Dansları Ekibi’nin folklor gösterisi gerçekleştirildi.

Törende son konuşmayı ise Başbakan Ersin Tatar yaptı.

Tatar, Başbakanlığa bağlı olan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile sıkı bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, teşkilatın; disiplinli ve özverili insan gücü ile KKTC devletinde en fazla otorite kurabilen, felaket anlarında gücü ve mobilitesi ileher yere anında yetişebilen güzide bir kurum olduğunu belirtti.

Özellikle yakın zamandaki pandemi döneminde Sivil savunma Teşkilatı ile yakından çalıştıklarını anlatan Tatar, meselenin nereye gideceği öngörülemeyen günlerde birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi.

Başbakan, Dipkarpaz karantina sürecinde, bölgedeki otoritenin sağlanması, halkın evlerinde güvende kalmasının temininde Sivil Savunma Teşkilatı’nın otoritesinin ciddi katkılar sağladığını ve tüm çalışanların işini kolaylaştırdığını da anımsattı.

Tatar, devletin böylesi güzide bir
kuruma sahip olmasından gururlu olduklarını kaydederek, şöyle konuştu;

“1974 yılından 46 yıl sonra bugün kurum ve kuruluşlarla yola devam ederken, Sivil Savunma teşkilat Başkanlığı araç, gereç, istihbarat ve askeri disipliniyle yanımızdadır. Halka güven vermesi bakımından daha da güçlendirilmesi en büyük temennimizdir. Taleplerini bütçe imkanları çerçevesinde yerine getirmek için Meclis’ten bir düzenleme geçirildi.
Bunun için ilgili komiteye de teşekkür ederim. Risk ödeneği sorunu da böylece düzeltilmiştir”

Halk örgütü gönüllülerine de devlet adına teşekkür eden Başbakan Ersin Tatar, böylesi görevlerin aslında emekliliği olmadığını, hayat devam ettiği sürece çalışmaların da süreceğini belirtti.

Başbakan Tatar, “Kurum ve kuruluşlarımızla daha refah bir gelecek için hep birlikte çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, Sivil Savunma Teşkilatı Lefkoşa Bölge Müdürlüğü’nde görev süresi sona eren Halk Örgütü üyelerine hizmet ve teşekkür belgeleri ile şilt takdimi yapıldı. (BRT)

Editör: TE Bilisim