Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Atatürk’ün ilkeleri ve devrimlerinin geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de yollarına ışık tutmaya devam edeceğini vurguladı.

Siber Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı ve Ulu Önder’i saygı ve minnetle andı.

Siber mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vermiş olduğu özgürlük mücadelesi, gerçekleştirdiği devrimler, sömürgeciliğe karşı verdiği savaş, dünya barışına, uluslararası anlayışa ve insan haklarına verdiği değerin tüm dünya uluslarına örnek olduğunu ve onu ölümsüz kıldığını kaydetti.

Siber, “Onun, günümüzde gittikçe daha da büyük anlam kazanan değerli özdeyişi ‘Yurtta barış, cihanda barış’ ilkesinin tüm dünya devletleri tarafından benimsenmesi ile daha güzel bir dünyaya ulaşabileceğimiz inancındayız” ifadesini kullandı.

Arzularının dünyadaki savaşların, göçlerin, şiddetin sona ermesi, tüm uyuşmazlıklara barışçıl çözüm bulunabilmesi olduğunu vurgulayan Siber, “Ülkemizde de yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorununun iki halk tarafından kabul gören, karşılıklı haklara saygılı, yaşayabilir adil bir çözüme ulaşması en büyük dileğimizdir” dedi.
Editör: TE Bilisim