Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Siber, 16- 19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında hazırlanan tanıtım filmi çekimleri için Meclis’te bulunan organizasyon komitesine etkinlikle ilgili düşüncelerini anlattı.

Siber, yapılan organizasyonu heyecan ile izlediğini söyleyerek, geçen yıldan oluşan tecrübenin bu yıl büyük başarı sağlayacağına işaret etti. Düzenlenecek olan etkinliğin çok yönlü katkıları olacağına değinen Siber, bunlardan en önemlisinin bisikletin hayatımıza girmesi ve bisiklet yollarının olması için bir motivasyon oluşması olduğunu söyledi. Başkan Siber, bisikletin, çevre ile barışık bir ulaşım aracı olduğuna vurgu yaparak, bu tür organizasyonların insanları teşvik etmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

KKTC’nin özellikle spor alanında ambargo altında olduğunu anımsatan Siber, bu konuda verilen mücadele ile birlikte yapılacak olan bu etkinliğin ülkenin tanıtılmasına büyük katkıları olacağına inanç belirtti. Başkan Siber ayrıca, etkinlik kapsamında hazırlanan özçekim tabelası önünde destek fotoğrafı da çektirdi. Meclis’te bulunan birçok milletvekili de, 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu etkinliğine destek verdiklerini belirterek, fotoğraf karesinde yer aldılar.

Editör: TE Bilisim