“TBMM her zaman her konuda bize destek. Tüm arzumuz bu ilişkileri iki Meclisin faydasına olacak şekilde artırmak” diyen Siber, komitelerin ve yasama uzmanlarının TBMM’deki tecrübelerden yararlanabilmesi için girişim yapacaklarını belirtti.

Meclis Başkanı Siber, TBMM, Dostluk Grubu’ndan temsilcileri kabul etti.

TBMM Dostluk Grubu Başkanı Yıldız Seferinoğlu ile TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen’ın yer aldığı kabulde, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ile Cumhuriyet Meclisi Dostluk Grubu Başkanı, CTP Güzelyurt milletvekili Mehmet Çağlar da hazır bulundu.

“TBMM BAŞKANI KAHRAMAN’DAN SELAM, SEVGİ VE İYİ DİLEK GETİRDİK”

TBMM İdari Amiri Özegen, konuşmasına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan selam, sevgi ve iyi dilekler getirdiklerini belirterek başladı.

Erdoğan Özegen, “Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak geçmişte olduğu gibi, bugün de hem KKTC’nin hem de Kıbrıs Türk halkının yanındayız. İnşallah, nice kuruluş yıldönümlerini birlikte kutlama fırsatı bulacağız” dedi.

SİBER: “TBMM HER ZAMAN HER KONUDA BİZE DESTEK”

Meclis Başkanı Sibel Siber, TBMM temsilcilerini burada görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, “TBMM her zaman, her konuda bize destek” dedi.
KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünü kutladığını, her ülkede olduğu gibi burada da sorunlar olduğunu dile getiren Siber, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada birçok ilerlemeler olduğunu görüyor, bundan gurur duyuyuz. 10’dan fazla üniversitemiz, birçok medya kuruluşumuz, sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerimiz, demokrasimiz, tüm bunlar bizim için övünç kaynağı. Daha da ileriye gitmeyi, halkın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu yönde de Meclise büyük görevler düşüyor.”

Siber, TBMM’nin hizmet içi eğitim gibi birçok konuda, Cumhuriyet Meclisi’ne destek verdiğini, her iki meclisin dostluk gruplarının iletişimde olduğunu dile getirerek, “Tüm arzumuz bu ilişkileri iki Meclisin faydasına olacak şekilde artırmak” şeklinde konuştu.

Siber, Meclisteki komitelerin, yasama uzmanlarının TBMM’deki tecrübelerden yararlanabilmesi için yapacakları girişimden söz etti.

“SEÇİMLE GELENLER, SEÇİMLE GÖREVLERİNİ DEVREDER”

Her iki ülkenin Meclislerinin ve kurumlarının daha da ileriye taşınması temennisini bulunan Meclis Başkanı Siber, Türkiye’deki darbe girişimine de değindi.

Siber, “TBMM’ye de yapılan hain bir saldırı olmuştur, Meclis olarak bunu kınadık, kınıyoruz. Her zaman demokrasiden yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Halkın iradesinin olduğu kurumlarda olanlar, seçimle gelenler, seçimle görevlerini devrederler, her ülkede olduğu gibi kendi ülkemizde de demokrasinin yaşayabilir olması hepimiz için önemli” dedi.

Editör: TE Bilisim