Türkiye’de temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile kahvaltıda bir araya geldi.

Siber, çıkışta yaptığı açıklamada, Türkiye ziyareti hakkında bilgi vererek, Kıbrıs'ın çözüm sürecinde olduğunu, hareketli günler geçirdiğini söyledi.

TC Meclis Başkanı Çiçek ile de kahvaltıda bir araya gelme imkanı bulduklarını ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Siber, görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Siber, "Umarım ki Kıbrıs'ta yakın bir zamanda adil, kalıcı bir çözüme ulaşırız. 50 yıldır sorun olarak adlandırılan Kıbrıs'ın aslında bir sorun değil, güzel bir barış adası olarak anılmasını sağlarız. Bütün dileğimiz ve temennimiz bu. İnsanlarımızın kendi ülkesinde barış içinde, mutlu yaşaması en büyük dileğimizdir. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz" diye konuştu.

Çiçek de Siber ile Kıbrıs meselesini değişik yönleriyle konuştuklarını belirtti. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak biz başlamış olan bu müzakerelerin adil, kalıcı bir barışla sonuçlanmasını ve siyasi eşitlik temelinde bir çözüm bulunmasını eskiden beri hep vurguluyoruz. BM'nin önündeki en uzun ihtilafların başında geliyor. 50 yıldır bu sorun bir türlü çözülemedi. Ve bunun faturası da olumsuzluk anlamında hep Türk tarafına çıkıyor. Umut ediyoruz ki Rumlar bu defa öne çıkmış olan bu fırsatı değerlendirirler, çözüme katkı sağlarlar ve bu ihtilaf da biran evvel çözülmüş olur. Türkiye'nin temennisi budur. Türkiye bu noktada elden gelen katkıyı verdi, vermeye de devam edecek." 
Editör: TE Bilisim